'Türk Halkı Darbeye İzin Vermedi'

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Şebnem Kimyacıoğlu: 'Ülkemi çok seviyorum ve geleceğe dair umut besliyorum' 'Rio'da ülkemize gurur yaşatmak istiyoruz'.

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Şebnem Kimyacıoğlu, Türk halkının, demokratik bir şekilde seçilmiş hükümetine karşı 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimine izin vermediğini ifade etti.

Şebnem, espn.com'da yer alan röportajında, darbe girişimi olduğu sırada yurt dışında kamp yaptıklarını belirterek, 'Tüm Türkiye, demokrasi için tek yürek olup bu girişime karşı durmuştu. Farklı ideolojilere, inanışlara sahip de olsalar vatandaşlarımız, Türkiye'nin demokratik olarak seçilmiş hükümetine karşı gerçekleşen darbe girişimine izin vermedi ve ellerinden geleni yaptı.' şeklinde ifadeler kullandı.

Türk halkının onurlu duruşundan ödün vermediğini vurgulayan milli basketbolcu, şunları söyledi:

'Türkiye'ye döndüğümüzde herkes sokaklarda demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyordu. Ülkemi çok seviyorum ve geleceğe dair umut besliyorum. Biz Türkiye'ye 17 Temmuz'da dönüş yapabildik. Yurdun her yerinde sahneler kurulmuştu. Ülkemizin gücünü gösteren bu sahneler aynı zamanda Türkiye'nin ne kadar ilerlediğini de gözler önüne seriyordu. Ülkemizle gurur duyuyoruz. Son zamanlarda ciddi kayıplar verildi ve kara günler yaşandı. Türk halkı onurlu duruşundan ödün vermedi ve biz de onları gururlandırmak istiyoruz.'

- 'Ülkemize gurur yaşatmak istiyoruz'

Şebnem, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda başarı elde edip ülkeye gurur yaşatmak istediklerini dile getirdi.

Olimpiyatlarda sorumluluklarının büyük olduğunu anlatan milli basketbolcu, 'Rio'da ülkemize gurur yaşatmak istiyoruz. Dünyaya Türkiye'nin ayakları üzerinde ve sağlam durduğunu göstermek için bizim de bir şansımız vardı. Olimpiyatlarda alacağımız başarı, ülkemizin demokrasisinin gücünü gösteren bir güzellik olmanın yanında aynı zamanda herkese bir umut ışığı da olacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA