Anadolu Efes'in Sesi Londra 2012'Nin Ardından Rio'da Görev Alacak

Anonsörlük kariyeri boyunca bin 500’ü aşkın basketbol maçında mikrofon başında olan Anadolu Efes’in sesi Mustafa Özben, 2012 Londra’dan sonra Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda da görev alarak bu alanda bir ilke imza atacak. Özben ayrıca Paralimpik Oyunları’nda da ilk defa görev alacak.

Basketbol anonsörlüğüne 2002 yılında başlayan ve kariyerinde bugüne kadar bin 500’ü aşkın maçı anons eden, Olimpiyat Oyunları tarihindeki ilk ve tek Türk anonsör olan Mustafa Özben, Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’nın ardından 5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Olimpiyatları’nda da görev alacak.

Ev sahibi Brezilya’nın tüm grup maçları ve ABD’nin 4 grup maçında mikrofonda olacak

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün maçlarında anonsörlük yapmasının yanı sıra sunuculuk, ring anonsörlüğü, konferans tercümanlığı ve seslendirme de yapan Özben, Rio 2016’da öncelikle erkekler basketbolda grup maçlarından her gün bir veya iki maçta görev yapacak. Çeyrek finallerden itibaren hem kadın hem de erkek basketbolunda Rio’da 16 bin basketbolsever için salondaki ses olacak.

Mustafa Özben, Rio’da ev sahibi Brezilya’nın tüm grup maçlarının yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri’nin 4 grup maçında da mikrofon başında olacak.

Basketbol müsabakalarının iki farklı salonda olması nedeniyle kadınlar branşında çeyrek finalden itibaren görev alacak olan Özben, A Milli Kadın Basketbol Takımımızın çeyrek finale çıkması durumunda Potanın Perileri’nin maçlarında da mikrofonda olma fırsatı bulacak.

Paralimpik Oyunları’ndaki ilk Türk

Rio’da düzenlenecek Paralimpik Oyunları’nda da görev alarak bu organizasyonda anonsörlük yapan ilk Türk olacak olan Mustafa Özben’in Olimpiyat Oyunları’ndaki en büyük hedefleri arasında Erkekler ya da Kadınlar basketboldaki ödül törenini sunmak da bulunuyor.

Her maça ve her ana özel tonlamalar

Anonsörlük kariyeri boyunca kendine has tonlamalarıyla basketbolseverlere farklı ve eğlenceli maç deneyimi yaşatan Özben, Rio 2016 öncesinde görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Rio 2016’da görev alacak olmaktan dolayı çok gururluyum. Londra sonrasında bir kez daha ülkemi bu alanda temsil etme fırsatı bulacağım. Olimpiyat Oyunları, bir spor adamı için zirve noktasıdır. Bunun yanı sıra Paralimpik Oyunları’nda da görev alarak bu görevi üstlenecek ilk ve tek Türk olacak olmamdan dolayı da çok mutluyum. Tabii ki bu süreçte bana destek olan sevgili eşim Özlem Özben’e ve aileme, kulübüm ve yuvam Anadolu Efes Spor Kulübü’ne, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ve Yönetim Kurulu’na ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’e teşekkür ederim."

İlk maç Amerika Birleşik Devletleri - Çin

Hem Olimpiyat Oyunları’nda hem de Paralimpik Oyunları’nın tekerlekli basketbol kategorisinde görev alacak olan Mustafa Özben’in Rio 2016’da görev yapacağı ilk maç, 7 Ağustos Pazar günü TSİ 01.00’de Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında oynanacak.

Kaynak: İHA