Brezilyalılar Amerikalı Kaleciyi Yuhaladı

Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde Zika virüsünden korunmak için yanına alacağı böcek ilacı ve koruyucu kıyafetin fotoğraflarını paylaşan ABD Kadın Milli Futbol Takımının file bekçisi Hope Solo, dün oynanan futbol maçı sırasında yuhalandı.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları coşkusu, ülkenin Belo Horizonte kentinde dün gerçekleştirilen ABD-Yeni Zelanda Kadın Futbol Milli Takımları futbol maçı ile başladı.

Mineirao Stadyumu’nda oynanan maça ABD Kadın Milli Futbol Takımı’nın file bekçisi Hope Solo damga vurdu. Brezilya’ya gitmeden önce sosyal medya hesaplarından Zika virüsünden korunmak için koruyucu kıyafetini giydiği fotoğrafı ile bir düzine böcek ilacının fotoğrafını paylaşan Solo, maç sırasında Brezilyalı taraftarların protestosuna maruz kaldı. Taraftarlar, ABD’li kaleci her topa dokunduğunda uyumlu bir şekilde “Zika, Zika” sloganları atarak Solo’yu paylaşımları nedeniyle eleştirdi.

Paylaşımlarının tepki topladığını fark eden Solo, açıklamasında “Ev sahibi ülkeyi rencide etmek istemedim” açıklamasını yaptı.

Zika virüsü kaygısını yüksek sesle dile getiren Solo, maçları Zika virüsüyle mücadele eden Manaus kentinden başka bir kente taşımadığı için Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ni (IOC) eleştirmişti.

Kaynak: İHA