Antalyalı Sporcular, Rio Yolcusu

Rio Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek Antalyalı sporcuların fotoğrafları, kentte bilboardlara asıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'yi 5-21 Ağustos tarihlerinde Brezilya'nın Rio De Jenerio kentinde düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyatları'nda temsil edecek Antalyalı sporcuların afişleri, kentte farklı noktalara asıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın başarı dileklerinin yer aldığı afişler, anne ve babalarına jest için sporcuların ailelerinin yaşadığı evlerin çevresine de asıldı.

Antalya'da ailesiyle yaşayan sporculardan olimpiyatlara okçuluk branşında Zehra Özbey Torun, tekvandoda Nur Tatar, güreşte Hafize Şahin, Antalya Gençlik Merkezi GSK Sporcusu Laspa Liepa, Antalya Olimpiyat Hazırlık Merkezi okçuluk sporcusu Yasemin Ecem Anagöz ve Antalya'da antrenman çalışmalarını sürdüren Esma Aydemir de Rio'da mücadele edecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, 28 branşta mücadelelerin olduğu müsabakalarda Türkiye'nin 21 branşta 105 sporcuyla yer alacağını ifade etti.

Olimpiyat takımında yer alan en genç sporcu 17 yaşındaki Mete Gazoz'un da Rio olimpiyatlarında okçuluk branşında mücadele edeceğini belirten Hacıcaferoğlu, jimnastik branşında 108 yıl sonra ilk kez Türkiye adına Ferhat Arıcan'ın katılacağını hatırlattı.

Hacıcaferoğlu, Rio olimpiyatlarında Türkiye'yi ve Antalya'yı temsil edecek sporculara başarılar diledi.

Kaynak: AA