Nigel De Jong, Resmen Galatasaray'da

Sarıkırmızılı kulüp, ABD'nin Los Angeles Galaxy takımından transfer ettiği Hollandalı futbolcu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı Nigel de Jong: 'Bu büyük camiada çok önemli bir yer sahibi olmak istiyorum'.

Galatasaray, ABD'nin Los Angeles Galaxy takımından transfer ettiği Hollandalı futbolcu Nigel de Jong ile sözleşme imzaladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen ve Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu'nun da katıldığı törende 31 yaşındaki orta saha oyuncusu, kendisini 2 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Törende konuşan Levent Nazifoğlu, De Jong'u geçen sezon da transfer etmek istediklerini belirterek, 'De Jong geçen sene takımımıza katmayı çok istediğimiz bir futbolcuydu, bu sene kısmet oldu. Kendisinden çok şey bekliyoruz.' dedi.

Nazifoğlu, bu sezon da kiralık olarak renklerine katmak istedikleri Belçikalı futbolcu Jason Denayer'i kulübü Manchester City'nin bırakmadığını anlatarak, 'Denayer çok gelmek istemesine rağmen kulübü bırakmadı. Fakat Manchester'da bir aslan olduğunu gördük. Bütün gece havalimanında kulübünün kendisine izin vermesini bekledi. Kendisini çok seviyoruz. İnşallah devre kendisini alacağız.' diye konuştu.

Levent Nazifoğlu, transfer ettikleri oyunculardan memnun olduklarını vurgulayarak, 'Gerçekten dünyada isim yapmış kişilerle genç arkadaşlarımızı harmanladık. Hem koşan hem de tecrübeli bir takım oluşturmaya çalıştık. Bunun semeresini görmeye başladık. Takımın maç kazanma karakteri geri geldi. Biz şampiyonluğun en büyük adayıyız.' ifadelerini kullandı.

Kadrolarında düşünmedikleri Tarık Çamdal'ın Eskişehirspor ile görüştüğünü vurgulayan Nazifoğlu, Hollandalı futbolcuları Ryan Donk'un da büyük bir ihtimalle yurt dışına transfer olacağını sözlerine ekledi.

- De Jong: 'Elimden geleni sahaya koymak istiyorum'

Hollandalı futbolcu Nigel de Jong, sarı-kırmızılı takıma transfer olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, 'Burada olduğum için çok mutluyum. Geçen sene buruya gelme durumum vardı ama gerçekleşmedi. Burada mükemmel insanlar var, herkesin bana yaklaşımı çok güzel. Bir an önce takım arkadaşlarımla buluşmak istiyorum. Bu sene hedef şampiyonluk, bunun için elimden geleni sahaya koymak istiyorum.' diye konuştu.

Oyun tarzı daha önce Galatasaray'da forma giyen Brezilyalı futbolcu Felipe Melo'ya benzetilen De Jong, şunları kaydetti:

'Melo ile ilgili bilgim var. Taraftarların onu ne kadar çok sevdiğini ve burada kendisini kabul ettirdiğini biliyorum. Oyundaki hırsı ve tarzını biliyorum, ona saygım çok büyük. Sonuçta o Melo ben de De Jong'um. Ben de hırslı bir oyuncuyum. Benim isteğim hırsımı ve tempomu sahaya yansıtmak. Ben bunu kendime özgü bir şekilde yapacağım. 'Pitbull', 'King Kong' gibi birçok lakabım var. Burada önemli olan taraftarın hangisini seveceği. Çok çılgın bir şey olmadıktan sonra, her lakabı kabul ederim.'

- 'Burada başarılı olmaya geldim'

Hollandalı futbolcu, ABD'de iyi bir dönem geçirdiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Buraya gelirken Wesley Sneijder ile konuştum. Benim için önemli bir isim. Bu kararı almamda önemli pay sahabi oldu. Ancak ne olursa olsun, Galatasaray ülkenin en büyük camiası. Galatasaray'a gelmek için çok fazla kişiyle konuşmaya gerek olmuyor. Hala gencim, çok formda olduğumu düşünüyorum. ABD'de sezon devam ediyor, maç oynayarak buraya hazır şekilde geldim. Bu büyük camiada çok önemli bir yer sahibi olmak istiyorum. Burada çok başarılı olup, önemli bir oyuncu olmak için geldim.'

Nigel de Jong, Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink ve sarı-kırmızılı futbolcu Wesley Sneijder ile daha önce Ajax'ta birlikte çalıştığını belirterek, 'İkisi ile de uzun zaman çalıştığım için onlar benim için büyük avantaj. İçeride böyle insanların olması mutlaka bana çok büyük yardım olacaktır. O yüzden onlarla çalışacağım için mutluyum. Bu sezon kesinlikle şampiyon olmak istiyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-kırmızılı takımda 34 numaralı formayı giyeceğini dile getiren Hollandalı futbolcu, 'Zaten kariyerimin büyük bölümünde bu numarayı taşıdım. Bu numaranın benim için çok önemli var. Çünkü NBA oyuncularından Charles Barkley de 34 numaralı formayı giyiyordu. NBA'de bir zamanlar Michael Jondan'dan sonra ikinci adam Charles Barkley'di. Benim de idolümdü.' ifadelerini kullandı.

- 5 milyon avro garanti ücret alacak

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin Borsa İstanbul'a yaptığı bildirimde, Nigel de Jong'un transferiyle ilgili detaylar paylaşıldı.

Los Angeles Galaxy'e herhangi bir bonservis bedeli ödemeyecek olan sarı-kırmızılılar, Hollandalı futbolcuya her sezon için 2 milyon 500 bin avro olmak üzere toplamda 5 milyon avro sabit transfer ücreti verecek.

De Jong'a ayrıca elde edilen başarılar ve oynayacağı maç sayısı da göre de çeşitli ödemelerde bulunulacak.

Kaynak: AA