Tunceli'ye UEFA Standartlarında Stadyum

Tunceli’de Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle 5 milyon TL’ye yenilenen Atatürk Stadyumu UEFA standartlarına uygun hale getirildi. Tunceli Valisi Osman Kaymak yenilenen stadyumu inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından verilen destekle toplam 5 milyon TL’lik bütçe ile yenileme ve modernize çalışmaları tamamlanarak UEFA standartlarına uygun hale getirilen stadyumu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından açıklama yapan Vali Kaymak, stadyumun kent için büyük bir yatırım olduğunu, sporcular ve vatandaşlar için gerekli tüm çalışmaların destekçisi ve takipçisi olacaklarını belirtti.

Kaymak, “Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden, spor yatırımlarını yerinde inceleyen ve bu yatırımların ilimizle buluşması adına büyük destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın talimatları ve Spor Genel Müdürlüğü’nün toplam 5 milyon TL tutarındaki destekleri ile ilimize harika bir stadyum kazandırmış bulunmaktayız. Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Mazgirt ilçemizde açılışını yaptığımız spor kompleksleri, Ovacık ilçemizde yapımı tamamlanan kayak merkezi, diğer ilçelerimize yaptırılan futbol sahası ve spor alanları ile Tunceli’mizin bir spor kenti haline gelmesi yolunda önemli mesafe kat ettik. Bu yatırımlarımızla teröre ve terörün ilimizi kalkınma yolunda geride bırakmasına, gençlerimizi ve vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkilemesine asla müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olup ilimizin daha iyi seviyelere gelmesi, gelişip büyümesi için beraber mücadele edeceğiz” dedi.

İncelemelerinin ardından protokol tribününde Dersimspor’un antrenmanını takip eden Vali Kaymak, 3 Eylül 2016’da kendi sahasında Kemerspor ile 3. Lig 2. Grup ilk hafta mücadelesinde karşı karşıya gelecek olan Dersimspor’a başarılar diledi.

Kaynak: İHA