Savaş Mağduru Çocuklar Yeşil Sahalarda

Bodrum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte savaş mağduru Suriyeli çocuklar için futbol etkinliği düzenlendi.

Bodrum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, Türk ve savaş mağduru Suriyeli çocuklar için futbol müsabakası düzenlendi.

Göztepe Spor Kulübü ile Bodrum Belediyesince gerçekleştirilen etkinlikte, Bodrum'da aileleriyle birlikte yaşamını sürdüren Suriyeli çocuklar ile Türk çocuklar, futbol müsabakasında karşı karşıya geldi. Yalıkavak Spor Kulübü sahasında düzenlenen etkinlikte, Suriyeli çocuklar alkışlarla karşılandı.

Türk çocuklarının oluşturduğu koridordan geçerek sahaya giren Suriyeli çocuklar, bu sırada eğlenceli dakikalar yaşadı. Türk çocuklar, evlerinden getirdikleri oyuncak ve kıyafetleri de Suriyeli yaşıtlarına hediye etti.

Sahada düzenlenen seremoni ve toplu fotoğraf çekimi sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Göztepe Spor Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, savaşla kazanılmış bir bayramda, Suriyeli çocuklarla dostluk kupası adıyla bir organizasyon düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

İçinde çocuk olan her şeye sıcak baktıklarını ifade eden Papatya, 'Hem savaş mağduru olan Suriyeli çocukları ağırlamaktan hem de diğer kulüplerden çocukları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Dostluk ve barış içinde bir gün geçirmek çok güzel.' diye konuştu.

Göztepe Bodrum Futbol Okulu Sorumlusu Emrah Çatak da 30 Ağustos Çocuk Zafer Kupası etkinliğine, Muğla ve İzmir bölgesinden 330 çocuğun katıldığını belirterek savaş mağduru çocuklar için güzel bir etkinlik hazırladıklarını aktardı.

Türkiye karması ve Suriye karması adlarıyla sahaya çıkan iki takım, dostluk maçı yaptı. Miniklerin keyif alarak oynadığı maça, veliler de tribünden tezahürat yaparak destek verdi.

Kaynak: AA