Fulya Danimarka'ya şampiyonluk için gidiyor

Yaşar Üniversitesi öğrencisi rüzgar sörfçüsü Fulya Ünlü, Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği (PWA) Dünya Kupası’nda dördüncü kez üst üste gençler dünya şampiyonluğu için yarışacak. 4-9 Eylül tarihleri arasında Danimarka’da gerçekleşecek yarışa odaklanan Fulya’nın tek hedefi, gençlerde şampiyonluğu kazanmanın yanı sıra büyüklerde de dereceye girebilmek.

Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencisi Fulya Ünlü, Türkiye’nin rüzgar cenneti Alaçatı’da, “Kurs yanmasın” diye ağabeyinin yerine 2007 yılında başladığı rüzgar sörfünde başarılarına her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor. Üç kez üst üste “Genç bayanlar” Dünya Şampiyonluğunu kazanan Fulya Ünlü, dünyanın en iyi slalom rüzgar sörfçülerini buluşturan PWA Dünya Kupası’nın Danimarka’da yapılacak yarışlarında dördüncü şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyor. Geçen yıl büyükler kategorisinde de dördüncü olan Ünlü yaptığı açıklamada; “Şu anda gençlerde yine birinci sıradayım. Danimarka’daki yarışlar sonrası hedefim üst üste dördüncü şampiyonluğu kazanmanın yanı sıra büyüklerde de derece elde etmek istiyorum” dedi.

Geçen ay Göztepe ile anlaşarak sözleşme imzalayan Fulya Ünlü, “Her şeyden önce bir Göztepe taraftarı olarak ayrı bir heyecanım var. İlk kez uluslararası bir yarışmada, Göztepe’nin desteğiyle yarışacağım. Üniversitemin ve Göztepe’nin gücümü arkamda hissedeceğim” diye konuştu.

Uluslararası dereceler

Türkiye Windsurf Ligi’nde de birinci sırada bulunan 20 yaşındaki İzmirli sporcu, amacının hem PWA hem de Türkiye şampiyonluklarını İzmir’e kazandırmak olduğunu söyledi.


Fulya Ünlü’nün 2010-2011-2012-2013 Türkiye Genç Bayan Şampiyonu, 2014 Türkiye Bayanlar Kategorisi 2.’si, 2015 Türkiye Bayanlar Kategorisi 2.’si, 2013 IFCA Dünya Genç Bayan Şampiyonu, 2014 PWA Dünya Genç Bayan Şampiyonu, 2015 PWA Dünya Genç Bayan Şampiyonu, 2015 PWA Dünya Bayanlar 4.’sü dereceleri bulunuyor.

Kaynak: İHA