Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Sezonu Açtı

Antrenmana yeni transferler ABD'li James Nunnally ve Ahmet Düverioğlu da katıldı.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, 2016-2017 sezonu hazırlıklarına başladı.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da başantrenör Zeljko Obradovic yönetiminde gerçekleştirilen antrenman öncesinde teknik heyet ve oyuncular, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk bayrağıyla poz verdi.

Antrenmanda yeni transferler ABD'li James Nunnally ve Ahmet Düverioğlu da yer aldı.

Isınma hareketleriyle başlayan antrenman, koordinasyon programı ve ardından gerçekleştirilen şut çalışmasıyla tamamlandı.

Sarı-lacivertli takımın çalışmasına, 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında final oynayan Sırbistan Milli Erkek Basketbol Takımının formasını giyen Bogdan Bogdanovic ve Nikola Kalinic katılmadı.

Resmi siteden yapılan açıklamada, takımın hazırlık döneminin ilk bölümünü 3-12 Eylül tarihleri arasında Fenerbahçe Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nde geçireceği ve ardından İspanya'ya giderek Unicaja Malaga, Real Madrid ve Joventut Badalona ile hazırlık maçları oynayacağı belirtildi.

Fenerbahçe'nin, 22-25 Eylül tarihleri arasında da Hırvatistan’ın Zadar kentinde düzenlenecek Doğuş Basketbol Turnuvası’na katılacağı açıklandı. Turnuvada, sarı-lacivertli takımın yanı sıra Lokomotiv Kuban, Darüşşafaka Doğuş, Buducnost, Cedevita Zagreb ve KK Zadar yer alacak.

Zadar Turnuvası’nın ardından İstanbul’a dönecek Fenerbahçe, Anadolu Efes ile oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı için hazırlıklarını sürdürecek.

- Ozan Balaban: 'Takımımız için güzel bir sezon olmasını diliyorum'

Sezonun ilk antrenmanına katılan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ozan Balaban ile genel menajer yardımcısı Ömer Onan, yeni sezona ilişkin FB TV'ye açıklamalarda bulundu.

Ozan Balaban, geçen sezonki lig şampiyonluğu ve Avrupa Ligi dörtlü finalinden dolayı gurur duyduğunu belirterek, 'Avrupa Ligi'nde final oynadık ve kaybettik ama ben 'Avrupa Ligi kupasını kazandık' diye düşünüyorum. Aramıza yeni katılan arkadaşlar da var. Bildiğiniz gibi böylesine başarılı bir takımı bir arada tutmak önemliydi. Başkanımıza ve yönetim kurulundaki arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Bir teşekkür de taraftarımıza. Sezon boyunca yanımızda oldular. Şu an 6 bin 500 kombineye ulaştık. Taraftarımız her zaman destek olmaya devam ediyor. İnşallah sağlıklı ve sonunda da kupayla tamamlayacağımız bir sezon olsun.' diye konuştu.

Ömer Onan ise şunları söyledi:

'Açıkçası geçtiğimiz sezon önemli başarılara imza atan bu kadroyu korumak zordu. Basketbolcularımız, geçen sezon hem karakter olarak hem de performans olarak herkesi büyüledi. O yüzden bu kadroyu korumak önemliydi ve koruduk. Ardından James Nunnally gibi kaliteli bir oyuncuyla anlaştık. Kendisi hedefleri olan ve sürekli kendini geliştirmek isteyen bir oyuncu. İtalya Ligi’nin de en iyi oyuncusu (MVP) seçilmişti. Bir diğer transferimiz de Ahmet Düverioğlu oldu. Onu da Anadolu Efes’ten tanıyorsunuz. O da kaliteli bir oyuncu. Bize faydalı olacaktır. Biz her zaman Avrupa Ligi'nde dörtlü finali hedefliyoruz. Yeni sezon hazırlıklarına da başladık. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Şu an antrenmanda Bulgaristan 18 Yaş Altı Milli Basketbol Takımının oyuncularından Yordan Minchev denenmekte. Bu tip girişimlerimiz de olacak. Şu an basketbolun geldiği noktada NBA ile yarışmak zor. Bunun dışında tüm Türkiye’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarım. Zor günlerden geçiyoruz ama atalarımızın bize bıraktığı bu cumhuriyeti, milletimizin gücüyle koruyacağız. Türkiye güçlü bir ülkedir. İnşallah bu badireleri de atlatacağız.'

Kaynak: AA