Boyu Küçük, Hayalleri Büyük

Doğuştan akondroplazi hastalığı nedeniyle boy gelişimini tamamlayamayan 12 yaşındaki yüzücü Ülkü Aktaş, Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında birincilik hedefi için çalışıyor.

MURAT YOLCU - Isparta'da yaşayan ve doğuştan akondroplazi hastalığı nedeniyle boy gelişimini tamamlayamayan 12 yaşındaki yüzücü Ülkü Aktaş, Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında birincilik hedefi için çalışıyor.

Isparta'da 2004 yılında dünyaya gelen Ülkü Aktaş'ın, halk arasında kalıtsal cücelik olarak bilinen akondroplazi hastalığı olduğunu belirlendi. Hastalık nedeniyle yaşıtlarına göre boy gelişiminin tamamlayamayan 110 santim boyundaki Aktaş, 5 yıl önce yüzme antrenörü İbrahim Kaç ile tanıştı.

Kent merkezindeki bir caddede ailesiyle gezerken antrenörünün gördüğü ve yüzme teklifinde bulunduğu Aktaş, ailesinin de desteğiyle bu teklife olumlu yanıt vererek, 2011 yılında yüzmeye başladı. Süreç içerisinde katıldığı yarışmalarda çeşitli dereceler elde eden Aktaş, en son katıldığı Sakarya'daki Türkiye Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda 100 metre sırtüstünde üçüncü oldu.

Antrenörün nezaretinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Aktaş'ın hedefi, Türkiye şampiyonluğu elde ettikten sonra katılmayı hedeflediği Avrupa şampiyonasında Türk bayrağını göndere çektirebilmek.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada doğuştan akondroplazi hastası olduğunu, bunun da boy kısalığına neden olduğunu söyledi. Bu durumun kendisini hiçbir zaman üzmediğini ve yaşıtlarıyla aynı hayatı yaşamaya devam ettiğini belirten Aktaş, 2011 yılında tanıştığı İbrahim Kaç sayesinde yüzme sporuna başladığını kaydetti.

Çok yoğun bir çalışma sürecinden geçtiklerini anlatan Aktaş, büyük hedeflerinin bulunduğunu, en çok istediği şeyin de Avrupa Şampiyonası'nda birincilik elde etmek olduğunu dile getirdi.

Aktaş'ın yüzme antrenörü Kaç da Aktaş'ın çok azimli biri olduğunu, istediğini başarabilme gücü bulunduğunu söyledi. Aktaş'ın engelinden hiçbir sorun yaşamadığını ve hayatla barışık bir çocuk olduğunu ifade eden Kaç, Avrupa'da derece elde etmek istediklerini vurguladı.

Kaynak: AA