ASOF'un Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması

Yarışmada yer alan amatör balıkçılar sektör kuralarını çekti.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) tarafından 8'incisi düzenlenen Türkiye Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışmasına katılan amatör balıkçılar, yarışacakları sektörlerin kurasını çekti.

Türkiye'de, sportif olta balıkçılığını tanıtarak, sevdirmek ve gelişmesine katkı verip olta ile balık avlanmayı özendirmek amacıyla ASOF tarafından geleneksel olarak Bolu, Gölköy Barajı’nda düzenlenen yarışların kura çekimi gerçekleşti.

Yarışmaya katılan 27 takımın, balık tutacakları sektörler kura çekimiyle belirlendi. Yarışlar, takımların hazırlıklarını tamamlamasının ardından yarın sabah saat 07.00'da başlayacak.

Amatör balıkçılar, pazar günü saat 10.00'a kadar sürecek yarışlarda en çok balık yakalama ve en büyük balığı yakalama kategorilerinde dereceye girmek için çaba gösterecek. Yakalanan balıklar hakemlerin ölçümünün ardından zarar verilmeden tekrar doğal yaşam alanları olan göle geri bırakılacak.

Yarışmanın sonucunda, en büyük balığı ve en çok balığı yakalayan sporculara ASOF tarafından ödül verilecek.

ASOF Başkanı Serkan İnanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyona bağlı 8 derneğin organize ettiği yarışlarda 27 takımda 108 sporcunun yarışacağını söyledi.

Yarışmadaki amaçlarının, sportif olta balıkçılığının özendirilmesi olduğunu belirten İnanç, şunları kaydetti:

'Bu konuda ciddi kurallarımız var. Mesela yakalanan balığın ölmesi durumunda o takımı diskalifiye ediyoruz. Yarışlarda 40 santimetre hedefimiz var. 40 santimetre ve üzeri balıkları ölçüp en az zararla ait olduğu Gölköy Barajı'na bırakıyoruz. Takımlar, kendileri için hazırlanan 8 metreye 10 metre boyutunda suyun kenarındaki sahalara yerleşerek yarın sabah saat 07.00'ye kadar orada hazırlık yapacaklar. Yarışma boyunca ateş yakmayacaklar, gürültü yapmayacaklar, müzik dinlemeyecekler. Pazar günü saat 10.00’a kadar en çok balığı yakalayıp bırakan ile en büyük balığı yakalayıp bırakanlara ödül verilecek.'

Kaynak: AA