Ataşbak, Capri- Napoli Maratonu'nu Tamamlayan Arslan'ı Kabul Etti

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Capri Adası’ndan başlayıp Napoli Baia’da son bulan maratonu tamamlayan Gençlik Spor sporcusu Nesrin Olgun Arslan’dan gurur duyduğunu söyledi.

Ataşbak, Manş Denizi’ni geçen ilk Türk kadın olan ve Çılgın Türkler Kadın Yüzme Takım Kaptanı Nesrin Olgun Arslan’ı makamında kabul ederek başarılar dileğinde bulundu.

Arslan’ın yeni nesillere örnek bir sporcu olduğunu belirten Ataşbak, “Bölgemizden kadın yüzücülerin çıkması bizleri gururlandırıyor. Nesrin Olgun Arslan daha önce 1979 yılında Manş’ı geçen İlk Kadın Türk Takımı olmasının ardından Capri - Napoli geçişini ilk Türk Takımı olmak bizim için gurur verici. Zor şartlar altında yaklaşık 10 saat yüzmek kolay değil. Eminim ki gelecek nesillere de örnek olacak işler yapıyorsunuz” diye konuştu

Çılgın Türkler Kadın Yüzme Takımı maratonu 10 saat 56 dakikalık derece ile tamamladığını belirten Arslan, ‘En iyi Kadın Takımı’ unvanını aldığını aynı zamanda bu geçişi gerçekleştiren ilk Türk takım olmayı da başardıklarını belirtti.

Arslan, sadece kadınlardan oluşan 6 kişilik bir ekip ile bayrak takımı şeklinde yüzdükleri yarışta; hava ve deniz şartları sporcuları oldukça zorladığını ve bazı aksilikler yaşadıklarını kaydetti.

Her zaman kendilerine destek olan ve antrenman için tesisleri kullanmalarına olanak sağlayan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ve ekibine teşekkür etti.

Kaynak: İHA