Bursa'ya Bilardo Tesisi Kurulacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:'Bursa'nın dünya çapında organizasyonlar yapması için en az 10 bilardo masasının bulunduğu donanımlı bir bilardo tesisini kente kazandırmak istiyoruz'.

Bursa'ya dünya çapında turnuvalara ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir bilardo tesisi kazandırılacak.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ve federasyon üyelerini makamında ağırlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sporun ve sporcuların yanında olduklarını belirtti.

Bursa'nın spor kenti olması için 7'den 70'e herkesin spor yapmasını hedeflediklerini dile getiren Altepe, 'Sağlıklı bir kentin oluşumu ve sağlıklı gençlerle çocukların yetişmeleri için spora yatırım yapıyor, altyapının güçlenmesini sağlıyoruz.'' dedi.

Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyespor Kulübünün 20 civarında farklı branşta sporu vatandaşlarla buluşturduğunu ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

''Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde lisanslı sporcu sayısı 65 bine yaklaştı. Bursa'da 230 bin civarında öğrencimizin katıldığı spor aktiviteleri gerçekleştirdik. Tüm branşlarda olduğu gibi bilardoyu da gündeme aldık ve bu sporun geniş kitlelere ulaşması için gereken çalışmaları yapıyoruz. Bursa'nın dünya çapında organizasyonlar yapması için en az 10 bilardo masasının bulunduğu donanımlı bir bilardo tesisini kente kazandırmak istiyoruz. Tesisi Gökdere Zafer Parkı'nda yapmayı hedefliyoruz.'

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan da Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde şubat ayında gerçekleştirilen 3 Bant Bilardo Dünya Kupası ilk ayak müsabakalarının, dünya çapında büyük yankı uyandırdığını ve beğeni topladığını söyledi.

Bilardo sporunun hak ettiği değere kavuşmasının sevindirici olduğunu ifade eden Ercan, ''Bursa'yı çok seviyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bilardo sporu açısından bizim için bir şans. Bilardo camiası açısından gelmiş geçmiş en iyi organizasyonlardan birini, şubat ayında Bursa'da gerçekleştirmiştik. 2017 Şubat ayında da dünya kupasının ilk ayağını yine Bursa'da yapmak istedik.'' diye konuştu.

Bursa'da yapılacak bilardo tesisinden dolayı mutluluğunu da ifade eden Ercan, tesisin tamamlanması halinde, dünya kupası ve şirketler ligi gibi pek çok turnuvadan oluşan en az 12 aktivitenin gelecek yıllarda Bursa'da organize edileceğini kaydetti.

Kaynak: AA