Av Sezonunda Avcıların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Uçar Avcılık ve Atıcılık İhtisas ve Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Avcı, 13 Ağustos’ta açılan 2016 av sezonunda avcıların, dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili açıklama yaptı.

Uçar Avcılık ve Atıcılık İhtisas ve Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Avcı, Milli Parklar Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, 2016 yılı av sezonunun kaçak avla mücadele yılı olarak belirlendiğini ifade etti.

Avcı, “Kaçak avcılığa maruz kalmamak için derneğimize üyelerin müracaat edip, avcılık belgelerini çıkartmaları gerekir. Cumartesi günü av sezonumuz bıldırcın avı ile başlayacaktır, bıldırcın avımızın bu yılki limiti 10’dur. Avcılardan ricamız limitleri aşmamaları, aştıkları taktirde ceza alacaklarını bilmeliler” şeklinde konuştu.

Avcı, avcıların karşılaştığı sıkıntıları ve neler yapması gerektiği hususunda da tavsiyelerde bulundu. Avcı, “Dernek üyelerimizin, Arguvan bölgesinde avlanamadıklarını, köylülerin müdahalesi ile karşı karşıya kaldıklarını duyuyoruz. Her avcı ava gitmek için Türkiye geneli 110 TL, il için ise 70 TL pul parası veriyor. Vergisi ile birlikte bir avcıya 380 TL’ye mal oluyor. Dernek üyelerimizin, o bölgeye avlanmaya gittiklerinde jandarmaya isimlerini ve hangi bölgede avlandıklarını bildirmesini, köylülerin müdahalesi karşısında köylülere müdahale etmemelerini, direk jandarmaya bildirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA