TFF Plaj Futbolu Adilcevaz Etabı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde düzenlediği 'TFF Plaj Futbol Ligi Adilcevaz Etabı' başladı.

Belediyenin destekleriyle Van Gölü kıyısında düzenlenen organizasyona 4 takım katılırken, birinciliği elde edecek takım, Alanya'da düzenlenecek Türkiye Süper Finalleri'nde mücadele etmeye hak kazanacak.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, organizasyonun açılışında yaptığı konuşmada, Adilcevaz’ın sahip olduğu doğal güzellikleriyle çok güzel bir ilçe olduğunu ve ilçede oynanan plaj futbolunun bölge için çok önemli olduğunu belirtti.

Vali Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sporun dini dili ırkı yoktur. Spor barışın, dostluğun ve birlikteliğin ortak adıdır. Bu etkinliğin burada yapılmasına katkı sunan Türkiye Futbol Federasyonu'na, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvada mücadele edecek olan takımlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah dostluk ve kardeşlik içerisinde mücadele ederler ve bizde burada keyifli maçlar seyrederiz.'

- Kardeşlik öne çıklmalı

Belediye Başkanı Gürsoy da plaj futbolunun barışa, kardeşliğe ve dostluğa katkı sunacağına inandığını ifade etti.

Spor ve müziğin siyasetten uzak evrensel değerler olduğunu vurgulayan Gürsoy, 'Spor ve müzik barışa, kardeşliğe ve dostluğa katkı sunmaktadır. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.' dedi.

TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater ise sporun dilinin, dininin ve ırkının olmadığını söyledi.

Futbolun evrensel bir spor dalı olduğunu aktaran Polater, 'Kazananı da kaybedeni de barış ve kardeşlik içinde sahadan ayrılmalıdır. Bu tür organizasyonlarda kardeşliği ve dostluğu ön plana çıkarmalıyız.' diye konuştu.

TFF Plaj Futbol Ligi Adilcevaz etabına Adilcevaz Belediyespor, Muş Spor, Mutki Spor ve Güroymak Spor katılacak.

Kaynak: AA