Paralimpik Okçular Rio'da Hedefi Vuracak

Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı, Rio için son hazırlıklarını Ankara'da sürdürüyor Teknik direktör Nejat Üstün: 'Rio’dan elimiz boş dönmeyeceğiz' Teknik direktör Avcı: 'Rio'ya müsabakalardan boş dönmeyen, iddialı bir kadro olarak gideceğiz'.

GÖZDE ŞAHİN - 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda mücadele edecek Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı, oyunlara Ankara'daki son kampta hazırlanıyor.

Akyurt'ta bir otelde devam eden kampta, 7-18 Eylül tarihlerinde Brezilya’da düzenlenecek 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek 5'i makaralı yay, 2'si klasik yay kategorisinde yarışacak 7 okçu, teknik direktörler Nejat Üstün, İzzet Avcı ve antrenörler Hasan Basri Hancı ile Özcan Ediz yönetiminde hazırlıklarını sürdürüyor.

Kampta, AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Nejat Üstün, Rio'da kürsüye çıkarak İstiklal Marşı'nı dünyaya dinletmeyi hedeflediklerini belirterek, 'Hedefimiz çok iyi hazırlandığımız 2016 Rio Paralimpik Oyunları'ndan elimiz boş dönmemek.' dedi.

Hazırlıklara, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'ndan sonra başladıklarını, o zamandan beri 2016 Rio'ya odaklandıklarını ifade eden Üstün, şunları söyledi:

'2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları bittikten sonra sporcularımızı 2016 Rio Paralimpik Oyunları kadrosuna seçme amaçlı yetiştirmeye başladık. Bu süreçte iki dünya şampiyonası, bir Avrupa şampiyonası deneyimimiz oldu. Sporcularımızı oralarda hem gördük hem de kamplarda yetiştirdik. Rio için bir takım seçmemiz ve o takım sporcularının da kota alması gerekiyordu. Kotalar şampiyonalardan, yarışmalardan geldi. Biz sürekli çalıştık.'

Üstün, Antalya'da yapılan kış kamplarının ardından beşinci ve son kamp olan Ankara kampında yoğun bir program uyguladıklarını ifade etti.

Çalışmalarının karşılığını madalyalarla alacaklarına inandığını belirten Üstün, 'Büyük bir emek ve özveriyle çok yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rio'ya gidecek bu kadro çok iyi hazırlanmış bir kadro olacak. Hepsi madalya umudumuzun olduğu sporcular. Rio'dan elimiz boş dönmeyeceğiz.' diye konuştu.

- 'Bir aile gibiyiz'

Klasik yaylar kategorisinde Merve Nur Eroğlu ve Zehra Özbey Torun ile çalışan teknik direktör Üstün, milli takımda her sporcuyla iyi bir iletişim içinde olduklarını, bunun da sporcuların performansına yansıdığını vurguladı.

'Burada bir aile gibiyiz.' diyen Üstün, şunları söyledi:

'Sporcularım benim evladım gibi. Onları sportif anlamda özenle, büyük emek ve alın teriyle yetiştirme mücadelesi verdim. Bir baba gibi dertlerini dinleyip ortak olduğum zamanlar da oluyor. Onlar öz güveni tam, disiplinli sporcular olarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecekler. Madalyasız dönmeyecekler.'

- 'İstiklal Marşımızı dinleteceğiz'

Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı'nda makaralı yaylar kategorisinde oyunlara katılacak sporcuları çalıştıran teknik direktör İzzet Avcı ise iki yıldır her ayın 15 gününde kamplarda çalışarak 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na hazırlandıklarını söyledi.

Avcı, şimdiye kadar katıldığı bütün yarışmalarda başarılar elde eden okçuların olduğu bir takımı çalıştırdığını, sporcuların eksiklerinin de bu hazırlık kamplarında tamamlandığını belirterek, Rio'ya hazır olduklarını dile getirdi.

Erdoğan Aygan, Bülent Korkmaz, Naci Yenier, Ömer Aşık ve Handan Biroğlu'ndan oluşan makaralı yay kategorisinde yarışacak okçuları çalıştıran Avcı, şunları kaydetti:

'Rio'ya müsabakalardan boş dönmeyen, iddialı bir kadro olarak gideceğiz. Sporcularıma güveniyorum. Büyük bir istek ve çabayla hazırlanıyorlar. Türk bayrağını göndere çekip İstiklal Marşımızı dinleteceğimize inanıyorum.'

Kaynak: AA