Kazakistan'da Olimpik Sporculara Kutlama

Rio Olimpiyatları'ndan 3 altın, 5 gümüş ve 9 bronz madalya ile dönen sporcular için resmi kutlama töreni düzenlendi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılan 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 17 madalya kazanarak önemli bir başarı elde eden Kazak sporcular için başkent Astana'da kutlama töreni yapıldı.

Geçit töreniyle başlayan kutlamalarda ellerinde Kazakistan bayraklarıyla Astana'nın ana caddelerinden arabalarla geçen sporcular, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in katıldığı Kazakistan Konser Salonu'da düzenlenen resmi kutlama törenine iştirak etti.

Madalya kazanan sporculara devlet nişanı takdim eden Nazarbayev, törende yaptığı konuşmada, ülke tarihinde en çok madalyanın Rio 2016'da kazanıldığını vurguladı. Madalya sıralamasında 207 ülke arasında 22. sırada yer aldıklarını belirten Nazarbayev, 'Rio Olimpiyatları'nda Kazakistan milli marşının üç defa çalınmasından gururluyuz.' dedi.

Bu başarının, Rio de Janeiro'da düzenlenecek Paralimpik Oyunları'na katılacak Kazakistan takımına ilham verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Nazarbayev, sporculara başarılar diledi.

2016 Olimpiyatları dahil, 1992 yılından bu yana Kazakistan'ın toplam madalya sayısının 69'a çıktığını hatırlatan Nazarbayev, 19 altın, 22 gümüş, 28 de bronz madalyanın kazanıldığını kaydetti.

Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı Spor Komitesi Başkanı Elsiyar Kanagatov da düzenlediği basın toplantısında, madalya sahiplerine kısa bir süre içerisinde kanun gereği araba ve dairenin yanı sıra parasal ödüllerin verileceğini aktardı.

Kazakistan'ı Rio 2016'da temsil eden 104 sporcu, yarıştıkları 24 spor dalından yüzme, boks ve atletizmde 3 altın, diğer spor dallarında da 5 gümüş ve 9 bronz madalya kazanmıştı.

Kaynak: AA