Yakın Doğu Üniversitesi BGD'de Transfer

Yakın Doğu Üniversitesi BGD, Kuanitra Holingsvorth'u kadrosuna kattı.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Yakın Doğu Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD), pivot Kuanitra Holingsvorth'u transfer etti.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi BGD'nin, 3 sezondur Fenerbahçe'de forma giyen 27 yaşındaki Kuanitra Holingsvorth ile anlaştığı bildirildi.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi BGD Yönetim Kurulu üyelerinden Levent Pişkiner, Holingsvorth'un Türk kadın basketbolunun en değerli isimlerinden biri olduğunu ve takıma çok önemli katkılar sunacağını belirtti.

Kuanitra Holingsvorth ise Yakın Doğu Üniveritesi BGD'nin başarısında katkısının yüksek düzeyde olacağını aktararak, şunları kaydetti:

'Son yıllarda Yakın Doğu Üniversitesi BGD'de oynayan bütün arkadaşlarımdan duyduğum, sporcular için her türlü iyi şartların sağlandığı, tüm ödemelerin zamanında yapıldığı yönündeydi. Uyum sorununu yapacağımız hazırlık maçlarında gidererek, yeni sezonda Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ve Avrupa Kupası'nda başarılı olmak istiyoruz.'

Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi'nde (WNBA) Minnesota Lynx, New York Liberty, Washington Mystics ve Seattle Storm takımlarında forma giyen 1,96 metre boyundaki Holingsvorth, Rusya'nın Ekaterinburg ekibinde de görev yapmıştı. Holingsvorth, 2012 yılında Türk vatandaşlığına kabul edilerek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda oynamaya hak kazanmıştı.

Kaynak: AA