Shakhtar Donetsk-Medipol Başakşehir Maçından Notlar

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı, rövanş maçında takımını sahaya 5 oyuncu değişikliği ile sürdü Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Fonseca ise İstanbul'da sahaya sürdüğü ilk 11'de değişikliğe gitmedi.

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına konuk olan Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, İstanbul'daki karşılaşmaya göre ilk 11'inde 5 değişikliğe gitti.

Abdullah Avcı, ilk maçta ilk 11'de sahaya sürdüğü Edin Visca, Yalçın Ayhan, Mossoro, Doka ve Mahmut Tekdemir'e rövanşta şans vermedi.

Avrupa Ligi ve Süper Lig'de şu ana kadar forma şansı bulamayan yeni transfer Josep Attamah ile Hakan Özmert ve Rajko Rotman'la, ilk maça yedekler arasında başlayan Cengiz Ünder ve Eren Albayrak, Lviv'de ilk 11'de sahaya çıktı.

- Medipol Başakşehir'de 4 eksik

Turuncu-lacivertlilerde 4 oyuncu bu maçta forma giyemedi.

Sakatlıkları süren Mehmet Batdal, Stefano Napoleoni ve Alparslan Erdem ile adı UEFA listesinde yer almayan yeni transfer Mustafa Pektemek, maç kadrosunda yer almadı.

Abdullah Avcı, takımın as forveti Mehmet Batdal'ın yerine Arnavut golcü Sokol Cikalleshi'ye görev verdi.

- Shakhtar Donetsk'te değişiklik yok

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca ise rövanş maçında İstanbul'da sahaya sürdüğü ilk 11'de değişikliğe gitmedi.

Basın toplantısında bu maçı çok ciddiye aldıklarının altını çizen Fonseca, rehavete izin vermeyeceğini söylemişti.

Portekizli teknik adam, ideal 11'iyle rövanş karşılaşmasına başladı.

- Srna 501. maçında

Shakhtar Donetsk'in Hırvat oyuncusu Darijo Srna, Ukrayna ekibi ile 501. maçına çıktı.

Shakhtar Donetsk tarihinin en fazla forma giyen ismi olan 34 yaşındaki Srna, Ukrayna basınına yaptığı açıklamada, bu rekoru kırdığı için büyük gurur duyduğunu belirtmişti.

- Maç öncesinde Şampiyonlar Ligi müziği

Shakhtar Donetsk ile Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş maçına çıkmasına rağmen maç öncesinde statta Şampiyonlar Ligi'nin resmi müziği çaldı.

Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda İsviçre ekibi Young Boys ile karşı karşıya gelmiş, rakibine penaltılarla elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti.

- Medipol Başakşehir'i yöneticileri yalnız bırakmadı

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasına kalma mücadelesi veren Medipol Başakşehir'i bu önemli maçta kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ da yalnız bırakmadı.

Shakhtar Donetsk maçını Gümüşdağ'ın yanı sıra asbaşkan Mesut Altan, yönetim kurulu üyeleri ve eşleri de tribünden izledi.

Kaynak: AA