Rıza Kayaalp: Bu işi olimpiyat şampiyonluğuyla bitireceğim

2016 Rio Olimpiyatları'nda grekoromen güreş 130 kiloda gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp, altın madalya kazanmayı hedeflediğini ancak bu beklentileri boşa çıkardığı için üzgün olduğunu söyledi.

Rıza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Gümüş madalya benim için hayal kırıklığı gibi bir şeydi. İlk altın madalyamı almak, İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyordum.' dedi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki organizasyona çok iyi başlangıç yaptığını, daha önce zorlandığı rakiplerini bile yendiğini belirten Rıza, kendisini formda görünce bir beklentiye girdiğini anlattı.

Olimpiyat şampiyonluğuna odaklandığını ifade eden Rıza, 'Beklentileri boşa çıkardığım için üzgünüm. Bugünden itibaren, sıfırdan başlamış gibi çalışacağım. Bundan sonra kazanacağım Avrupa ve dünya şampiyonluklarında bile sevinmeyeceğim, yatıp kalkıp 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanacağım. Bu işi olimpiyat şampiyonluğuyla bitireceğim. Kariyerimi olimpiyat şampiyonluğuyla tamamlamak istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Rıza Kayaalp: Bu işi olimpiyat şampiyonluğuyla bitireceğim

Güreşe çok küçük yaşlarda başladığını ve akrabalarının çocuklarıyla, evde, okulda güreştiğini anlatan Rıza, şöyle devam etti:

'İçimde hep bir istek vardı. 9-10 yaşlarımda seçmelere katıldım ve Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nde eğitim almaya başladım. İlk başladığımda zor geldi. Köyde güreştiğimiz gibi olmuyormuş, devamlı antrenman yapmak gerekiyordu. Koşu, ağırlık antrenmanları, teknik antrenmanlar. Bu altyapıyı küçük yaşlarda iyi aldığınızda, yeteneğiniz de varsa iyi bir geleceğiniz oluyor. Küçük yaşta ailemden ayrıldım. Zor oldu ama hayalimde hep geleceğimizi kurtarmak, aileme yardımcı olabilmek vardı. Durum böyle olunca küçük yaşta büyük düşünüyorsun. 10-12 yaşımdayken şu anki düşüncelerime sahiptim.'

Rıza Kayaalp: Bu işi olimpiyat şampiyonluğuyla bitireceğim

- 'Her antrenmana zevkle gidiyorum'

Çok severek ve isteyerek yaptığı bir branşla uğraştığı için Allah'a şükrettiğini dile getiren milli güreşçi, 'Her antrenmana zevkle gidiyorum. Hiçbir zaman zoruma gitmiyor. Kendimi güçlü hissediyorum ve güçlü hissedince mutlu oluyorum.' diye konuştu.

Rıza, Rio'nun, kariyerinin 3. olimpiyatları olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Tecrübeliyim. Finalde büyük bir baskı olmuş olabilir ama ondan önceki maçlarda çok rahattım. Finaldeki rakibim iyi bir rakipti. Onu geçtiğim son Dünya Şampiyonası'na göre çok iyiydi. Dünya Şampiyonası'nda bu kadar gücü yoktu. Rahat yenememiştim ama bu kadar güçlü de değildi. Rakibim kazandı, tebrik etmek lazım.'

Rıza Kayaalp: Bu işi olimpiyat şampiyonluğuyla bitireceğim

- 'Ceza almadım diyorum, anlatamıyorum'

Taksim'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle hala yanlış şeyler söylendiğine değinen Rıza, şunları söyledi:

'Ceza almadım diyorum, anlatamıyorum. Kulak ardı etmeye başladım. Sonuçta benim işim ne, bu bayrağı dalgalandırmak. Amacımız kendimiz değil, kendimizi düşünmüyoruz. Şimdi ne kadar ödül alacağımı sorsanız ben onu bile bilmiyorum. Amacımız bu ülkenin bayrağını göndere çektirmek. Beni destekleyenler için güreşiyorum, beni desteklemeyenler için de. Yapmadığım, almadığım bir cezadan dolayı beni yargılamaya devam edeceklerse, durmasınlar, güreş hayatım boyunca etmeye devam etsinler. Ben yoluma devam edeceğim.'

'Yurt dışından 10 milyon lira teklif de verseler, hayatta ülkemi bırakıp gitmem' diyen Rıza, şöyle konuştu:

'Zamanında teklifler de oldu. Ne olursa olsun, para karşılığında ülkemi bırakıp gidecek insan değilim. Bundan sonraki amacım da bu bayrağı göndere çektirmek. Kafilenin başında bayrağı taşımak da gururdu ama benim için rakiplerimi yenip kürsüde İstiklal Marşı'nı söyletmek, bayrağı göndere çektirmek, daha ayrı bir gurur.'

Kaynak: AA