Grasshoppers 0 - 2 Fenerbahçe

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda, 3-0 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda İsviçre temsilcisi Grasshopperss'ı 2-0 yenerek gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

Grasshoppers 0 - 2 Fenerbahçe
Mücadeleye İstanbul'daki ilk maçta aldığı 3-0'lık galibiyetin avantajıyla başlayan Fenerbahçe, kontrollü bir oyun ortaya koydu. Düşük tempoda oynanan maçta topun kontrolünü rakibine veren sarı-lacivertliler, savunma arkasına atılan toplarda hızlı ataklarla gol aradı. İleri uçtaki oyuncular Van Persie, Alper Potuk ve Stoch'u topla buluşturmakta zorlanan Fenerbahçe, ilk yarıda Van Persie ile iki pozisyondan yararlanamadı.

Maçın 25. dakikasından sonra kontrolü eline alan Fenerbahçe, bu ikisi haricinde net bir gol pozisyonuna giremedi. Savunmada ise sağlam bir görüntü veren Fenerbahçe, rakibine net gol fırsatı tanımadı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

38. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında altıpas gerisinde bulunan Van Persie'nin gelişine vurduğu top az farkla yandan auta çıktı.

Grasshoppers 0 - 2 Fenerbahçe

43. dakikada Salih Uçan çalımlarla ceza sahasına girmek isterken Grasshoppers savunmasının müdahale ettiği top ceza alanı yayı içindeki Van Persie'nin önünde kaldı. Hollandalı oyuncunun bekletmeden sol ayağıyla çıkardığı şutta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

İkinci yarıda da kontrollü oyununu sürdüren Fenerbahçe'de van Persie-Fernandao değişikliği sonrası takım hareketlendi. Hucüm hattında top tutmaya başlayan sarı lacivertliler üst üste yakaladıkları gol pozisyonlarından yararlanamadı.

Grasshoppers 0 - 2 Fenerbahçe

TUR 77'DE GELDİ
Temsilcimiz deplasmanda Fernandao'nun golü ile öne geçti! Gregory Van Der Wiel'in ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Alper Potuk son çizgiye inmeden topu kaleye gönderdi. Kaleciye de değen meşin yuvarlağı filelerle buluşturan isim Fernandao oldu.

STOCH YİNE BOŞ GEÇMEDİ
Golden sonra baskısını arttıran temsilcimiz peş peşe yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendirmede sıkıntı yaşadı. 84. dakikada yakalanan pozisyonda Stoch kaleyi şaşırmadı ve farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. Sağ kanattan gelişen atakta Aatif Chahechouhe pasını ceza yayı gerisindeki Mehmet Topal'a gönderdi. Mehmet Topal çok şık bir ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında Miroslav Stoch'u topla buluşturdu. Miroslav Stoch yerden vuruşu ile topu sağ köşeden filelerle gönderdi.
.