Gol Kralından Başkanvekili Çebi'ye Ziyaret

İşitme Engelliler Erkek Futbol Millî Takımı’nın genç forveti Eşref Metin Su, babası Nuri Su ile birlikte Ortahisar Belediye Başkanvekili Selahaddin Çebi’yi makamında ziyaret etti.

2016 yılında İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen ve 16 takımın katıldığı şampiyonanın finalinde Almanya’yı 2-1 yenen Ay-Yıldızlı takım 2. kez dünya şampiyonluğuna ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Seneye de engelliler olimpiyatlarında şampiyonluğu hedefleyen İşitme Engelliler Milli Takımı’nın çok sıkı bir şekilde olimpiyatlara hazırlandığını belirten Eşref Metin Su Başkanvekili Selahaddin Çebi’ye futbolu çok sevdiğini belirterek profesyonel olarak futbol oynamaya devam etmek istediğini ve Türkiye Futbol Federasyonu’na da bu konuda izin hakkı için başvurduğunu söyledi.

Bütün engellilerin toplumda yerinin olduğunu belirten Metin Su engellilerin sesini başta spor olmak üzere değişik yollarla duyurmaya çalıştıklarını ifade etti.

Başarılarından dolayı Eşref Metin Su’yu tebrik eden Başkanvekili Çebi uluslararası alanda bu tür spor faaliyetleriyle Türkiye’nin adının duyurulmasının çok önemli olduğunu söyledi.



Başkanvekili Çebi, "İşitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı, 2012’den sonra 2016 yılında da dünya şampiyonu olma başarısı gösterdi. Takımımız 2015 yılında Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen turnuvada Türkiye’ye çok büyük bir mutluluk yaşatmış ve Avrupa Şampiyonu olmuştu. Oyuncumuz final maçında 3 gol, turnuva boyunca da 11 gol atarak gol kralı olmuştu. Ben kendisini takımları adına hem bu seneki şampiyonluklarından hem de geçen yıl ki şampiyonluklarından dolayı tebrik ediyorum ve başarılarının da devamını temenni ediyorum. İnşallah bu başarıları seneye olimpiyatlarda şampiyonluk elde bir kez daha gösterirler." diye konuştu.

Kaynak: İHA