Bundesliga'da Heyecan Başlıyor

Almanya liginde 20162017 sezonu yarın oynanacak Bayern MünihWerder Bremen maçıyla start alacak Transfere en fazla para harcayan takım Borussia Dortmund, Emre Mor gibi dinamik ve hızlı oyuncuları kadrosuna kattı Atınç Nukan’ın formasını giydiği Leipzig ilk kez Bundesliga’da oynayacak.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 2016-2017 sezonu, Bayern Münih ile Werder Bremen'in yarın oynayacağı açılış maçıyla başlayacak.

Bundesliga'da sezonun ilk karşılaşmasında son şampiyon Bayern Münih, Werder Bremen'i konuk edecek. İlk düdüğün, Münih'teki Allianz Arena'da TSİ 21.30'ta çalacağı Bundesliga'nın birinci haftasında, 27 Ağustos Cumartesi günü 6, 28 Ağustos Pazar günü de 2 karşılaşma oynanacak.

Sezonun en dikkat çeken maçları ise 11. ve 28. haftada Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında oynanacak. Borussia Dortmund ile Schalke 04, sezonun 9. ve 26. haftasında Almanya'nın en önemli rekabetlerinden olan 'Ruhr derbisinde' karşı karşıya gelecek.

Bundesliga'da 2016-2017 sezonu, 21 Aralık'ta yapılacak 16. hafta karşılaşmalarıyla devre arası tatiline girecek. Ligin ikinci bölümü 17. hafta maçlarıyla 20 Ocak 2017 tarihinde başlayacak. Sezon, 20 Mayıs 2017'de sona erecek.

- Favori Bayern Münih

Teknik direktör Pep Guardiola'nin yerine İtalyalı teknik adam Carlo Ancelotti'yi getiren Bayern Münih, kadrosundaki kalitesiyle Bundesliga'nın 54. sezonunda da şampiyonluğun en büyük adayı olarak dikkati çekiyor.

Manuel Neuer, Jerome Boateng, Thomas Müller, Philipp Lahm, Douglas Costa, Arjen Robben, Franck Ribery ve Robert Lewandowski gibi yıldızları kadrosunda bulunduran Bavyera ekibi, bu sezon için Mats Hummels ve Renato Sanches'i transfer ederek kadrosunu daha da güçlendirdi.

Geçen sezon ligi lider bitirmesiyle üst üste 4. kez şampiyon olan ve Bundesliga'da bir rekora daha imza atan kırmızı-beyazlı takım, 2013 yılında teknik direktör Jupp Heynckes ile elde ettiği başarıyı Ancelotti ile tekrarlamayı hedefliyor. Kırmızı-beyazlı ekip 2013'te lig şampiyonluğunun yanı sıra Almanya Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmıştı.

Bundesliga'da 26 şampiyonlukla açık ara önde bulunan Bayern Münih, iki hafta önce Almanya Süper Kupası'nda Borussia Dortmund'u 2-0 yenerek sezona kupayla başladı.

- Borussia Dortmund, yeni transferleriyle iddialı

Bayern Münih'ten sonra en büyük şampiyonluk adayı görülen Borussia Dortmund, kadrosunda önemli değişikliğe gitti.

Mats Hummels, İlkay Gündoğan ve Henrikh Mkhitaryan gibi tecrübeli oyuncular takımdan ayrıldı. Thomas Tuchel yönetimindeki sarı-siyahlı ekip, bu oyuncuların yerine Mario Götze, Andre Schürrle, Raphael Guerreiro, Ousmane Dembele, Sebastian Rode, Marc Bartra ve milli futbolcu Emre Mor gibi dinamik ve hızlı oyuncuları takıma kattı.

Bayern Münih ve Borussia Dortmund'un yanı sıra kadrosunda Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak’ı bulunduran Bayer Leverkusen ile Mario Gomez’i transfer eden Wolfsburg şampiyonluk adayları arasında gösteriliyor.

- Leipzig ilk kez Bundesliga’da

Bundesliga'ya bu sezon Freiburg ve Leipzig yükseldi.

Türk oyuncu Atınç Nukan’ın da formasını giydiği Leipzig, ilk kez Bundesliga'da mücadele edecek.

- Transfer şampiyonu Borussia Dortmund

Bundesliga'daki kulüpler için transfer dönemi hareketli geçti. Almanya'da transfere en fazla para harcayan takım Borussia Dortmund oldu.

Sarı-siyahlılar Andre Schürrle, Mario Götze, Ousmane Dembele, Sebastian Rode, Raphael Guerreiro, Emre Mor, Marc Bartra ve Mikel Merino için toplam 109,75 milyon avro bonservis bedeli ödedi.

Henrick Mkhitaryan, Mats Hummels, İlkay Gündogan, Jakub Blaszczykowski ve Moritz Leitner'i başka takımlara göndermesiyle de Ruhr ekibi, kasasına 111 milyon avro koydu.

Mats Hummels ve Renato Sanches'in transferlerinde otuz beşer milyon avro harcayan Bayern Münih'in, bu transfer döneminde kasasından 70 milyon avro çıktı.

Almanya Birinci Ligi kulüpleri, 2016 yaz transfer döneminde şimdiye kadar 478 milyon avro transfer ücreti öderken, futbolcuları başka takımlara göndermesiyle de 437 milyon avro elde etti.

- Bayern Münih’in 26 şampiyonluğu bulunuyor

Bundesliga’da en fazla şampiyonluk yaşayan takım, 26 kez ilk sırada ipi göğüsleyen Bayern Münih oldu.

Son 20 yılda 13 şampiyonluğu bulunan Bavyera ekibini, 9 şampiyonlukla Nürnberg, 8 şampiyonlukla Borussia Dortmund ve 7 şampiyonlukla Schalke 04 takip ediyor. Hamburg'un 6, Stuttgart ve Borussia Mönchengladbach'ın ise beşer şampiyonluğu bulunuyor.

Kaynak: AA