'Osmanlıspor Avrupa'da Ses Getirir'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek:'Osmanlıspor o hale geldi ki artık herkesin ikinci takımı olmaya başladı' 'Osmanlı Stadı'nın bir sezon boyunca iki takımı kaldırması mümkün değil' 'Yeni stat birkaç yıl içinde tamamlanacaktır' 'Amatör sporlara destek vermeye devam edeceğiz'.

GÖZDE ŞAHİN - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Osmanlıspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma hedefine emin adamlarla ilerlediğini belirterek, 'Ümit ediyorum ki Osmanlıspor Avrupa Kupaları'na kalırsa orada da ses getirir.' dedi.

Melih Gökçek, AA muhabirine, Osmanlıspor'un performansı, 19 Mayıs Stadı'nın yenilenmesi, amatör sporlara yönelik destek ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın stat talebine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Osmanlıspor'un UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında yarın Danimarka temsilcisi Midtjylland takımını konuk edeceğini anımsatan Gökçek, başkent ekibinin başarılı bir performans sergilemesi karşısında mutluluğunu dile getirdi.

Gökçek, Osmanlıspor'un güzel ve oturmuş bir takım olduğunu belirterek, 'Osmanlıspor o hale geldi ki artık herkesin ikinci takımı olmaya başladı. Bunu net görüyoruz ve beni çok mutlu ediyor. Çünkü bir takımın taraftarı başarıyla orantılı büyür.' diye konuştu.

Osmanlıspor'un UEFA Avrupa Ligi elemelerindeki başarılı gidişatının devamını beklediğini ifade eden Gökçek, 'Ümit ediyorum ki Osmanlıspor, UEFA Avrpa Ligi'ne kalırsa, orada da ses getirir.' değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Ankara 19 Mayıs Stadı'nın yıkılarak kompleksin yenilecek olması nedeniyle diğer başkent ekibi Gençlerbirliği'ne Ostim Stadı'nı önerdiklerini dile getirdi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'dan 19 Mayıs Stadı'nın yıkılması halinde maçlarını Osmanlı Stadı'nda oynamak istedikleri yönünde talep olduğunu anlatan Gökçek, şöyle konuştu:

'Kendilerine Ostim Stadı'nı vereceğimizi söyledik. Osmanlı Stadı'nın bir sezon boyunca iki takımı kaldırması mümkün değil. Beşiktaş'ı örnek veriyorlar da Beşiktaş iki maçlık, geçici olarak sahayı kullandı. İki maçlık olsa sorun değil ama bir sezon boyunca o sahada iki takımın oynaması zor görünüyor.'

- '19 Mayıs'ın bu yıl temeli atılacak'

Gökçek, 19 Mayıs Stadı'nın bu yıl yıkılarak, yenisinin yapılacağını söyledi.

Stadın Gençlik ve Spor Bakanlığınca inşa edileceğini dile getiren Gökçek, 'Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Ümit ediyorum ki bu yıl içinde temelleri atılır. Yeni stat birkaç yıl içinde de tamamlanacaktır.' açıklamasında bulundu.

Amatör sporların, belediyelerin destekleriyle ayakta durduğunu belirten Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin de amatör sporların gelişimine önemli katkıları olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren üç spor kulübünün yer aldığını hatırlatan Gökçek, şunları kaydetti:

'Ankara Büyükşehir Belediyespor, ASKİ Spor ve EGO Spor kulüplerimizle amatör branşlarda mücadele veren sporculara destek veriyoruz. İki bin civarında sporcumuz var. Biz 22 yıldan beri bu desteği veriyoruz. O sporcular arasından olimpiyat şampiyonu dahil birçok başarılı sporcu çıkıyor. Amatör sporlara destek vermeye devam edeceğiz.'

ASKİ Spor'un 2016 Rio Olimpiyatları'na katılan güreşçileri Taha Akgül altın, Rıza Kayaalp ise gümüş madalya kazanmıştı.

Kaynak: AA