İzmir'de İki Rekortmen Yüzücüye Plaket

Manş Denizi ve Cebelitarık Boğazı'nı geçen ilk Türk sporcu Emre Erdoğan ile 1970'li yıllarda en uzun süre suda kalma rekorunu kıran Ersin Aydın'a 1912 Karşıyaka Derneği tarafından plaket verildi.

Karşıyaka Spor Kulübünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1970'li yıllarda en uzun süre suda kalma rekorunu 43 saat 20 dakikayla kıran, İçel-Kıbrıs arasını yüzen, iki kez Manş denizini geçen, toplam 1160 kilometre tutan 27 maratona katılan Karşıyakalı milli yüzücü Ersin Aydın ve Manş Denizi ile Cebelitarık Boğazı'nı birlikte geçen ilk Türk Sporcu ünvanını elde eden Karşıyaka Spor Kulübü yüzücüsü Emre Erdoğan, 1912 Karşıyaka Derneğinin etkinliğinde bir araya geldi.

Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Ersin Aydın yüzerken kendisinin ilkokul dördüncü sınıfta olduğunu ve haberlerini satır satır okuduğunu belirterek, 'Bizlere her alanda rol model olanlardan biriydi. Şimdi de Emre kardeşimiz gençlere rol model oldu.' ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ da Ersin Aydın'ı gazetelerden ve kulüp arşivlerinden tanıdığını, Emre Erdoğan'ın başarılarının kendilerini çok gururlandırdığını belirtti.

1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Ekber Göçer de Ersin Aydın'ı medyanın kısıtlı imkanlarına rağmen yüzdüğü yıllarda yakından takip ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

'O yıllarda gururla takip ederdim, bugün tanışma şerefine de nail oldum ve çok mutlu oldum. Emre zaten evladımız. O da elde ettiği başarılarla bugün bize bu güzel organizasyonu gerçekleştirme imkanı verdi. Biz Karşıyaka 1912 Derneği olarak elimizden geldiğince kulübümüze destek olmaya çalışıyoruz ve bununla gurur duyuyoruz.'

Kaynak: AA