Araban'de İlçe Stadyumunda Onarım Çalışması

Gaziantep'in Araban ilçesindeki stadın yenilenme çalışmalarına başlandı.

Araban Belediyespor'un Bölgesel Amatör Lig'e yükselmesi nedeniyle yürütülen çalışmalarla ilgili gazetecilere konuşan Araban Belediyespor Kulübü Başkanı Ömer Özdemir, stattaki onarımdan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Çalışmalar tamamlandığında ilçenin yeni ve modern bir stadyuma kavuşacağını kaydeden Özdemir, 'Futbolda başarı öncelikle modern bir tesisle gelir. Yıllardır atıl durumdaki Araban ilçe stadyumunda başlatılan restorasyon ve yenileme çalışmasının yapılması Araban Belediyespor olarak bizim için çok önemliydi. Stadın yenilenmesi için Araban Belediyesi tarafından eski tribünün yenilenmesi amacıyla yıkım çalışmaları başlattığı için Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'e teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Ömer Özdemir, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 1 milyon liraya restorasyon ve yenileme ihalesi yapılan stadyumun 4 takımlık körüklü ve sahaya giriş bağlantılı soyunma odaları, 2 idari bina, 1 mini marketten oluşacağını belirtti.

Özdemir, saha çevresindeki 1,5 metrelik tel örgülerin söküleceğini, yerine yeni tel örgü çekileceğini anlattı.

Stadın batı tarafındaki atıl durumdaki kullanılmayan eski tribünde restorasyon çalışması yapılarak 2 bin kişilik kapalı tribün haline getirileceğini dile getiren Özdemir, aydınlatma sistemi yenilecek sahada çimin de yenileceğini kaydetti.

Kaynak: AA