Varyant Gençlik, Satrançta Süper Lig'e Yükseldi

Sivas’ta faaliyet gösteren Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü, Konya’da düzenlenen Türkiye Satranç 1.Lig’i müsabakalarında ikinci olarak Süper Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

Kentte bulunan bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü Başkanı Murat Vurul, Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü’nün 2014 yılında kurulduğunu ve kısa sürede Türkiye Satranç Federasyonu’nun en iyi ligi olan Süper Lig’inde mücadele etme hakkı kazandıklarını söyledi.



24 takım ve 315 sporcunun yarıştığı Türkiye Satranç 1’inci Lig’inde dokuz tur üzerinden oynanan maçlarda 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 7.5 puan topladıklarını ve Türkiye 2’incisi olduklarını aktaran Vural,"24 takım içerisinden ilk 3 dereceyi alan takımların Süper Lig’e çıktığı Türkiye Satranç Birinci Lig’inden Süper Lig’e çıkma heyecanını coşku ve sevincini yaşadık. 2014 yılından itibaren her sene bir üst lige çıkma başarısı gösteren kulübümüzü yönetimini, antrenörlerini ve sporcularımızı özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum"dedi.

Kaynak: İHA