Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali

Kütahya'da düzenlenen festivale Eskişehir'den katılan sporcular büyük başarı elde etti.

Kütahya'da, geçen hafta sonu 10 ülkeden yaklaşık 580 kemankeşin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali'nde Eskişehirli sporcular kendilerine ilk üçte yer buldu.

Kütahya Atlı Spor Kulübü Tesisleri'nde 20 ve 21 Ağustos'ta düzenlenen festival kapsamında, okçuluk yarışmaları düzenlendi.

Yarışmaya katılan okçular, minikler, genç bayanlar ve genç erkekler ile büyük bayanlar ve büyük erkekler kategorilerinde, 30, 45, 60, 75 ve 90 metre mesafelerdeki hedeflere atış yaptı.

Yarışma sonunda Eskişehir Sultan Okçuluk takımından Cüneyt Buzlu Türkiye 2'ncisi, Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu takımından Ceyhun Destire Türkiye 3'üncüsü oldu.

Eskişehir Sultan Okçuluk sporcusu Cüneyt Buzlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde derece elde etmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Geleneksel okçuluğu anlatmak için festival, açılış, yarışma ve okullarda gösteriler yaptıklarını anlatan Buzlu, etkinliklerde kullandıkları tüm ekipmanları aslına uygun olarak kendilerinin imal ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA