Olimpiyat Oyunları'na Vakıfbank damgası

Brezilya’nın Rio kentinin ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden VakıfBanklı oyuncuların yer aldığı milli takımlar, turnuvayı ilk dörtte tamamladı. Olimpiyatların “Rüya Takımı”nda üç VakıfBanklı oyuncu kendine yer bulurken, VakıfBank’ın yeni transferi Zhu Ting, turnuvanın “En Değerli Oyuncusu” seçildi.

Dünyanın en önemli spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları’nda, bayan voleybolunda mutlu sona ulaşan ülke, finalde Sırbistan’ı mağlup eden Çin oldu. Bronz madalyaya ise Hollanda’yı geçen ABD ulaştı.

Önümüzdeki sezon VakıfBank forması giyecek olan Çinli Zhu Ting yüzde 42,27’lik hücum verimliliği ve kaydettiği 179 sayı ile en skorer isim olurken, turnuvanın da “En Değerli Oyuncusu” (MVP) seçildi. Zhu Ting, ayrıca “Rüya Takım”da da “En İyi Smaçör” olarak kendine yer buldu.

VakıfBank’ta üçüncü sezonuna giren Sırp oyuncu Milena Rasic de takımıyla birilikte final oynama başarısı gösterdi. Set başına ortalama 0,83 blok tutmayı ve 0,87 servis sayısı almayı başaran Milena, her iki alanda da turnuvanın 1 numarası oldu ve “En İyi Orta Oyuncu” olarak “Rüya Takım”a girdi.

Geçen sezon Türkiye Ligi’nin “En Değerli Oyuncusu” olarak VakıfBank’ın şampiyonluğuna önemli katkıda bulunan Hollandalı Lonneke Sloetjes de turnuvada parlayan isimlerden biriydi. Takımına kazandırdığı 157 sayı ile Hollanda’nın yarı final oynamasında büyük pay sahibi olan Sloetjes, turnuvanın en skorer ikinci ismi olmayı da başardı. Bu performansıyla Olimpiyatlar’ın “En İyi Pasör Çaprazı” olmayı başaran Lonneke, “Rüya Takım”da yer alan bir başka VakıfBanklı oldu.

Amerika Birleşik Devletleri formasıyla Olimpiyatlar’da yer alan Kimberly Hill de evine bronz madalya ile dönmeyi başardı. Üçüncülük maçının en skorer ismi olan Hill turnuvayı yüzde 28 hücum verimliliği ve set başına 0,28 ace ile tamamlayarak bu alanlarda beşinci sırada yer aldı.

VakıfBank ile birlikte 8 başarılı sezon geçiren İtalyan Antrenör Giovanni Guidetti de Hollanda Milli Takımı’nın başında Olimpiyat heyecanı yaşadı. Bu ülkeyi tarihinin en iyi Olimpiyat derecesini kazandıran Guidetti, turnuvaya damga vuran bir başka isim oldu. VakıfBank’ta Guidetti’nin yardımcılığını yapan ABD’li Jamie Morrison da ülkesinde yardımcı antrenör olarak Olimpiyat bronz madalyası sevinci yaşadı.

Kaynak: İHA