Yalova'da Atlı Cirit Heyecanı Yaşandı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyetleri kapsamında “Türkiye Atlı Cirit Ligi Yarı Final Müsabakaları" D Grubu müsabakalarına Yalova ev sahipliği yaptı.

3 gün süren müsabakaları Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Yalova Emniyet Müdür Mehmet Ali Süvari, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve çok sayıda vatandaş yakından takip etti.

Yapılan maçların ardından Erzurum Şah Dadaş Atlı Cirit Spor Kulübü birinci olurken, Uşak Diriliş 64 Spor Kulübü ikinci, Babyurt Atlı Cirit Spor Kulübü üçüncü ve Bolu Atlı Cirit Spor Kulübü de dördüncü oldu.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Yalova müsabakalarının Tertip Komitesi Başkanı Cafer Çağatay, “Yalova’da ilk kez yapılan organizasyon başarıyla sonuçlanmıştır. Müsabakalara katılan takım ve sporcularımızı tebrik ediyor bize destek olan başta Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Erzurum Şah Dadaş Atlı Cirit Spor Kulübü’nü tebrik ediyorum”

Spor İl Müdürü Metin Kaplan, “İlk kez ev sahipliğini yaptığımız Türkiye Atlı Cirit Ligi Yarı Final Müsabakaları protokolümüzün ve halkımızın büyük ilgisi ile 3 günün ardından sona ermiştir. Dört Kulüp ve bir çok sporcunun katıldığı müsabakalarda Erzurum Şah Dadaş Atlı Cirit Spor Kulübü Birinci olmuş ve Ankara’da yapılacak Final müsabakalarına gitmeye hak kazanmıştır. Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuza yönetimine ve faaliyetin yapılmasında emeği geçen kamu kurum ve kuruluşlarımıza ayrıca ilgi ve alakasından dolayı Sayın Valimiz Tuğba Yılmaz’a teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA