TFF ve 3 büyüklerden kınama

Gaziantep’te yaşanan terör olayına yönelik başta Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olmak üzere Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taziye mesajı yayımladı.

Dün gece Gaziantep'te yaşanan patlama olayı Türkiye'yi üzüntüye boğdu. Bu terör saldırısına başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Süper Lig takımları resmi internet sitelerinden kınama ve taziye mesajları yayınladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun mesajı şöyle:


'Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'nde dün akşam sokakta yapılan düğüne yapılan kalleş terör saldırısı sonucu onlarca insanımızın hayatını kaybettiğini ve pek çok yaralı olduğunu derin bir üzüntü ve endişeyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride kalan yakınları, sevenleri ve milletimize sabır dileriz.'

Beşiktaş'ın mesajı şöyle:

Son günlerde Van'da, Elazığ'da, Bitlis'te güvenlik güçlerimize karşı düzenlenen menfur saldırıların ardından dün Gaziantep'te yaşanan terör saldırısında belki de en mutlu günlerini yaşayan ailelerin düğün töreni hedef seçildi.

Çocuklar, kadınlar hunharca katledildi. Masum insanların yaşamını yitirdiği, birçok kişinin yaralandığı, bu terör saldırıları artık sınır tanımadan ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelmiştir.

Milletimiz bir bütün halinde, tek bir vücut olduğunu, ortak vicdana sahip olduğunu bu acılar karşısında birlikte durarak gösterecektir. Teröre verilecek en güzel cevap budur.

Biriz, bütünüz ve tek vücut halinde millet olarak ayaktayız.

Terörde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı; Gaziantep ve Elazığ'daki saldırılarda yaralanan ve halen tedavileri süren vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.'

Fenerbahçe'nin mesajı şöyle:

'Güzel Ülkemiz maalesef eli birbirinden kanlı, gözü dönmüş, hain terör örgütlerinin saldırısı altındadır. Son olarak, Gaziantep Merkez Şahinbey İlçesi'ndeki bir sokak düğününe, akşamın geç saatlerinde düzenlenen ve yüksek ihtimalle canlı bomba ile gerçekleştirildiği tahmin edilen alçak terör saldırısında 22 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 94 vatandaşımızın ise yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Terörü bir kez daha lanetlerken; bu belanın Ülkemizden def edilmesi için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu bir kez daha deklere ediyor, bu kahpe saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar; başta hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınları olmak üzere tüm Milletimize başsağlığı diliyoruz.'

Galatasaray'ın mesajı şöyle:


Terör bu kez Gaziantep'i, düğün salonuna hayatlarının en mutlu gününü yaşamaya gelen vatandaşlarımızı vurdu.

Biz, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü Galatasaray olarak bu topraklarda yaşayan her bireyin yaşam hakkının garanti altında olmasını savunuyor ve bunu kararlılıkla istiyoruz. Bunun için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz.

Unutmayalım ki bu ülke hepimizin ve bu ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği bizlerin en büyük değeri.

Bu yaşanan acı son olsun.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelere ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.'

Kaynak: İHA