Başkentte Atlar, Köroğlu'nun Anısına Koştu

4. Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında, Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda koşulan yarışta Halis Karataş, 'Mandarin' isimli atla birinci oldu

4. Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında Ankara'da at yarışı düzenlendi. 75. Yıl Hipodromu'nda gerçekleştirilen Köroğlu Koşusu'nda, jokey Halis Karataş, 'Mandarin' isimli atla birinci oldu.

Bolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye Jokey Kulübünün desteğiyle, Köroğlu'nun kendisiyle bütünleşen 'Kırat' adlı atı anısına koşulan toplam 259 bin lira ödüllü yarışta, 3 yaş safkan İngiliz dişi taylar mücadele etti. Halis Karataş'ın 'Mandarin' isimli atla 1. olduğu yarışta, Ahmet Çelik, Rumba isimli atla 2., Uğur Temur ise Ocean Seraph adlı atla 3. sırada yer aldı.

Hipodrom alanında Bolu'nun yöresel lezzetleri sergilenirken, Bolu Belediyesi Köroğlu Halk Dansları Ekibi de gösteri yaptı.

Koşuyu izleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 'Türk dünyasını sporda, sanatta ve kültürde birleştirmek için Köroğlu efsanesine sahip çıkmamız gerekir. Türk dünyasının ortak değeri olan ve sazı, sözü kadar atı Kırat ile de bütünleşen Köroğlu'nun adına düzenlediğimiz koşuyu, Köroğlu efsanesinin yaşandığı topraklara da taşımak istiyoruz. Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali'nde Türk dünyasını dört yıldır bir araya getiriyoruz. Atı Kırat ile özdeşleşen Köroğlu'nu gelecek nesillere taşımak için festival kapsamında kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerimize her yıl yenilerini ekliyoruz. Bu yıl Köroğlu Koşusu ve Köroğlu Heykeli ve Kaide Alanı Uluslararası Tasarım Yarışması düzenledik. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı jokeyi Halis Karataş'ın atıyla birlikte koşuda yer alması ve kazanması bizi gururlandırdı.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA