Bakan Kılıç, Milli Güreşçi Taha'yı Kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyatları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül için tebrik mesajı yayımladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyatları'nda, serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül'ü tebrik etti.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde bulunan ve olimpiyat şampiyonu olan Taha'yı minderin kenarına gelerek kutlayan ilk isim olan Kılıç, sporcu için ayrıca bir de tebrik mesajı yayımladı.

Zorlu rakiplerini geride bırakarak altın madalya kazanan milli güreşçiyi tüm kalbiyle kutladığını kaydeden Kılıç, 'Başarıları ile dünya güreş tarihine adını yazdıran sporcumuzun üzerinde emeği olan herkesi de tebrik ediyorum. Güreş branşında gelen bu önemli başarı bizlere büyük gurur yaşatmasının yanı sıra Türk sporunun gelişmesi adına da bir kilometre taşıdır.' değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç, 'Bu büyük başarı, gelecekteki olimpiyat oyunları, dünya ve Avrupa şampiyonalarında da kazanılacak madalyaların referansı olacaktır. Taha kardeşim, dünya şampiyonu unvanı ile gittiği Rio'da ülkemiz adına ilk olimpiyat altın madalyasını kazanarak, ata sporumuzun emin ellerde olduğunu kanıtlamış oldu. Kazanılan bu altın madalyanın, Türkiye'nin geçtiği bu zor dönemde birlik ve beraberliğimizin simgesi olmasını diliyorum. Rio'da Türkiye'nin ne kadar büyük bir ülke olduğunu, demokrasiye, hukuka, insan haklarına nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya tekrar gösteren tüm milli sporcularımıza da teşekkür ediyor, çıkacakları müsabakalarda da başarılar diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA