Maçın Ardından

Adanaspor Teknik Sorumlusu Arın: 'İkinci yarıda gerçekten skoru ve avantajını koruma içgüdüsü bizi biraz sıkıntıya soktu ve maçı kaybetmemize neden oldu diyebilirim' Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu: 'Şükürler olsun iyi bir başlangıç yaptık. İnşallah bunun devamını getiririz. Önemli olan devamını getirmek'

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun açılış maçında sahasında Bursaspor'a 2-1 yenilen Adanaspor'un teknik sorumlusu Eyüp Arın, ikinci yarıda skor avantajını koruma içgüdüsüyle yaşadıkları sıkıntıların müsabakayı kaybetmelerine neden olduğunu söyledi.

Arın, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, uzun bir aradan sonra Süper Lig'e çıkan bir ekip olarak sezona iç sahada galibiyetle başlayıp taraftarlarını sevindirmek istediklerini belirtti.

İlk yarıda tempolu oynayıp 1-0 öne geçtiklerini hatırlatan Arın, şunları kaydetti:

'Ligde uzun süredir oynayan ve bir arada oynayan bir takıma karşı ikinci devre sıkıntılar yaşadık. Bu ligde çıktığımız ilk maçta ilk devreyi 1-0 bitirmenin avantajını koruma içgüdüsü tabii bizi biraz daha sıkıntıya soktu. Ligde en deneyimli oyuncumuz Bekir'in ikinci yarıda sakatlanması da oyun plan, düzenlerimizi bozmuş bulundu. Bursaspor, bu ligin gerçekten önemli takımlarından biri. Çok istedik, çok arzu ettik. İlk yarı bunu başardık ama ikinci yarıda gerçekten skoru ve avantajını koruma içgüdüsü bizi biraz sıkıntıya soktu ve maçı kaybetmemize neden oldu diyebilirim.'

Bir gazetecinin, 'Teknik direktör Engin İpekoğlu'nun maça saatler kala ayrılmasının mağlubiyette payı var mı?' sorusu üzerine Arın, İpekoğlu'nun kendisi için ayrı bir değeri olduğunu, Adanasporlu olarak da ayrılmasına çok üzüldüğünü dile getirdi.

İpekoğlu'nun geçen sezon takıma büyük katkı sağladığını vurgulayan Arın, 'Profesyonellikte bazen ayrılıklar oluyor. Bu işi yapan futbolcular bunun bilincinde. Futbolcularla konuştuk. Profesyonellik devam ettikçe bu tür sıkıntılar olacaktır. Hoca, oyuncu değişiklikleri mutlaka bazı sebeplerden dolayı gerçekleşecektir. Mağlubiyetin onunla alakası var mı yok mu, o sizin takdiriniz ama bence yok tabii.' ifadelerini kullandı.

- Bursaspor cephesi

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu da sezona galibiyetle başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Maça iyi başladıklarını ancak 15. dakikadan ilk yarının bitimine kadar rakiplerinin üstünlüğüne maruz kaldıklarını söyleyen Hamzaoğlu, 'İkinci yarı yaptığımız değişiklikler ve oyun stratejimizle daha önde basan, daha oyunu önde kabul eden bir takım olmamız gerektiğini konuştuk. Bunda da başarılı olduk. Adanaspor'u kendi sahasında biraz daha fazla hapsettik. Burada yakaladığımız pozisyonlardan da iki gol bulduk.' diye konuştu.

Hamzaoğlu, Adanaspor'un maça hızlı başlayacağını ancak sonradan temposunun düşeceğini beklediklerini anlattı.

Rakiplerini iyi analiz ettiklerine ve ikinci yarılarda düşüşe geçtiklerini gördüklerine değinen Hamzaoğlu, 'En önemli silahımızın sabır olacağını konuşmuştuk. Sabırla devam edecektik ve öyle oldu. Şükürler olsun iyi bir başlangıç yaptık. İnşallah bunun devamını getiririz. Önemli olan devamını getirmek.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA