'Her Kulaç Göllerimize Bir Nefes' Projesi

Engelli milli sporcu Kemal Özdemir, deniz ve su kaynaklarının kirliliğine dikkati çekmek amacıyla Bafa Gölü'nde kulaç attı.

Engelli milli sporcu Kemal Özdemir, 'Her Kulaç Göllerimize Bir Nefes' projesi kapsamında deniz ve su kaynaklarının kirliliğine dikkati çekmek amacıyla Bafa Gölü'nde yüzdü.

Deniz Temiz Derneğinin (TURMEPA) projesi kapsamında daha önce İstanbul Boğazı, İzmir, Antalya, Çanakkale, Zonguldak ve Van Gölü'nde yüzen Özdemir, bu kez Bafa Gölü'nde kulaç attı.

Özdemir, Sobran Koyu açıklarından Muğla Kapıkırı köyüne kadar yüzdü. Özdemir'e, TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural da eşlik etti.

Gazetecilere açıklama yapan Özkural, projenin 2012'de hayata geçirildiğini belirterek, 'Unutmayalım ki su kaynaklarımız yok olursa o bölgede yaşayan herkesi etkileyecektir. Bu sebeple milli değerlerimizden Bafa Gölü'nün geleceğini koruma altına almamız, hayati önem taşımaktadır.' ifadelerini kullandı.

Özdemir ise deniz ve su varlıklarının temiz kalması için yapılan çalışmalara destek verdiğini söyledi.

Hem Bafa Gölü’ndeki kirliliğe dikkati çekmek hem de engellilerin su sporuna ilgisini artırmak istediğini anlatan Özdemir, 'Bu amaçla Türkiye'nin tehlikeyle karşı karşıya kalan deniz ve göllerinde yüzmeye karar verdim. Bugün de bu projeyi başardığımız için çok mutluyum.' dedi.

Kaynak: AA