Galatasaray'a Kötü Haber

Tahkim Kurulu, PFDK tarafından Galatasaray’a verilen bir seyircisiz oynama cezasını onadı.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Galatasaray’a verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasını onadı. Kurul bugün yaptığı toplantı sonrası şu kararları aldı:

"Galatasaray A.Ş.’nin, PFDK’nın 18.08.2016 tarihli ve E.2016-2017/5, K.2016-2017/7 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü.

Yapılan müzakere neticesinde PFDK’ca Galatasaray A.Ş.’ne;

a) Taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 100 bin TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile;

b) Taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Süper Kupa Statüsü 10/D-3 maddesi uyarınca 100 TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile;

c) Taraftarlarınca merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle FDT’nin 49/2. maddesi uyarınca 15 TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile karar verilmiştir."

Kaynak: İHA