Eyüp Arın Açıklaması 'Puan Yada Puanlarla Başlamayı Çok İstiyorduk'

Adanaspor’da Engin İpekoğlu’nun ayrılmasının ardından takımın başına geçen Altyapı Sorumlusu Eyüp Arın, Bursaspor mağlubiyetine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Biz bu sezona uzun bir aradan sonra Süper Lig’e çıkan ekip olarak puan veya puanlarla başlamayı çok istiyorduk. Zor bir ligdeyiz. Daha zor takımlarla oynayacağız. Bu eksikliklerimizi daha fazla çalışarak gidermeye çalışacağız” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında sahasında Bursaspor ile karşılaşan Adanaspor, karşılaşmadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın, “Biz bu sezona uzun bir aradan sonra Süper Lig’e çıkan ekip olarak puan veya puanlarla başlamayı çok istiyorduk. İlk yarıda tempolu oyunumuz vardı. Bu ligde uzun süredir oynayan, bir arada oynayan bir takıma karşı ikinci devre sıkıntı yaşadık. Bu ligde oynamış en deneyimli oyuncumuz Bekir’in sakatlanması oyun dengemizi bozdu. İkinci yarı beraberlikten sonra öne geçme şansımız oldu. Bursaspor bu ligin gerçekten önemli takımlarından biri. Çok istedik, arzu ettik. İlk yarı bunu başardık ama ikinci yarı bunu koruma içgüdüsü bizi sıkıntıya soktu. Takımımız yeni bir takım. Oynadıkça birbirlerine alışacaklar. Havanın aşırı sıcaklığı da vardı. Bu takım belki oynadıkça daha da iyi olacaktır. Zor bir ligdeyiz. Daha zor takımlarla oynayacağız. Bu eksikliklerimizi daha fazla çalışarak gidermeye çalışacağız. Takımın başında olduğumuz sürece kendimize ne düşüyorsa onu yapmaya çalışacağız” dedi.

“Bu mağlubiyetin onunla alakası yok”

Teknik Direktör Engin İpekoğlu’nun dün takımdan ayrılmasını da değerlendiren Arın, “Engin hoca benim için ayrı bir karakter. Adanaspor’dan ayrılmasına çok üzüldüm. Bize geçen sene çok hizmetlerde bulundu. Takımın şampiyonluğa büyük katkı sağladı. Profesyonellikte bazı ayrılıklar olabiliyor. Bu işi yapan futbolcular. Bugün hocamla bir ayrılık yaşandı. Futbolcularla konuştuk. Bu tip sıkıntılar olacaktır. Mutlaka bazı sebeplerden dolayı gerçekleşecektir. Bu mağlubiyetin onunla alakası bence yoktur. Engin hocam buradan gitmesine üzüldüğüm bir arkadaşım” diye konuştu.

Kaynak: İHA