Şehitkamil Yüzmede Üç Büyüklerin İçinde

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Yüzme Takımı Sporcuları Galatasaray ve Fenerbahçe'ye rakip oldu.

Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yeşil siyahlı ekip Türkiye Yüzme Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonasından 5 madalya ile ayrıldı.

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Yüzme Takımı İstanbul’da düzenlenen Yıldızlar Kategorisi Yaz Türkiye Şampiyonasında 13-16 yaş aralığındaki sporcuların katılımı ile gerçekleştirilen şampiyonada 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz kazandı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek temsilci olma özelliği taşıyan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, 100 farklı spor kulübü içindeki tek belediye spor kulübü oldu.

Alleben Yüzme Havuzları ve Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Su Sporları Takımları Genel Koordinatörü Cengiz Bingül, sporcuların Yıldızlar Yaz Türkiye Şampiyonasında sergiledikleri performansın kendilerinı çok gururlandığını belirtti.

Bu önemli şampiyonada çok büyük başarılar elde ettiklerini ifade eden Bingül, şunları kaydetti:

'13 yaş kızlar 200 metre sırtüstü kategorisinde 1 altın, 13 yaş kızlar 50 metre ve 100 metre sırtüstü kategorilerinde 2 gümüş ve 13 yaş kızlar 100 metre kelebek ve 14 yaş erkekler 50 metre serbest kategorilerinde, 2 bronz madalya kazandı. Her geçen gün dünya, Avrupa ve Türkiye sahnesinde elde ettiğimiz başarıları geliştiriyor, madalya ve kupalarla taçlandırıyoruz. Her zaman belirttiğimiz gibi tüm bu başarılar önemli bir ekip çalışmasının ürünü ve bu ekibin en başında yer alan Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na branşımızın kat ettiği yol ve elde edilen başarılardan dolayı çok şey borçluyuz. Kendisine tüm sporcularımız adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcularımızı ve antrenörlerini gönülden tebrik ediyorum.'

Kaynak: AA