Büyükşehir Kağısporlu Sporcular Olimpiyat Yolunda

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü, 2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’yi üç sporcuyla temsil edecek.

Brezilya’nın ikinci en büyük kenti olan Rio de Janeiro’da düzenlenecek olan Olimpiyat oyunları, bu hafta sonu görkemli açılış gösterilerinin ardından başlayacak. Bu yıl 31’incisi yapılacak olan Olimpiyat oyunlarına, 206 ülkeden 10 bin den fazla sporcu katılacak. Ay yıldızlı milliler ise 21 branşta 105 sporcuyla olimpiyatlarda mücadele edecek.

Judo, atıcılık ve engelli masa tenisi branşlarında Olimpiyatlara üç sporcu gönderen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, bu yılda olimpiyatlardan madalya bekliyor. Engelli masa tenisinde Neslihan Kavas, judo da Bekir Özlü ve atıcılık branşında Erdinç Kebapçı’yı Brezilya’ya gönderen mavi beyazlılar, 2012 Londra Olimpiyatlarında olduğu gibi bu Olimpiyatlarda da sporcularından umutlu.

Milli judocu Bekir Özlü, Olimpiyatta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor adına 6 Ağustos Cumartesi günü ilk sınavını verecek. Judo Federasyonu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü de Antrenörü Hüseyin Özkan ile birlikte Rio’da bulunan Özlü’den madalya bekliyor.

Hazırlık döneminde yoğun çalışmalar yapan milli Atıcı Erdinç Kebapçı ise 7-8 Ağustos tarihlerinde Olimpiyat’ta zorlu rakipleri karşısında sınavını verecek. Olimpiyatların hemen ardından 8-18 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Paralimpik oyunlarında masa tenis branşında Neslihan Kavas Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un mücadele edecek bir başka sporcusu. 2012 Londra Olimpiyatlarında takımlarda ve ferdi müsabakalarda iki gümüş madalya birden kazanan Kavas’ın bu yılda derecesini koruması bekleniyor.

Kaynak: İHA