Başbakan Yıldırım, Olimpiyat Sporcularına Başarı Diledi

Başbakan Yıldırım:'Sizleri Rio'ya uğurlarken, en az sizin kadar bizler de heyecan duyuyoruz'.

Başbakan Binali Yıldırım, 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'nda mücadele edecek milli sporculara başarı dileklerinde bulundu.

Olimpiyatlara katılacak sporculara yönelik olarak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın ev sahipliğinde Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen programa Ankara'dan telekonferansla katılan Başbakan Binali Yıldırım, 'Sizleri Rio'ya uğurlarken, millet olarak en az sizin kadar bizler de heyecan duyuyoruz.' dedi.

Başbakan Yıldırım, olimpiyatlara katılım hakkı elde eden sporcuları tebrik ederken, 'Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum. Ülke olarak, hükümet olarak her daim yanınızdayız. Hele hele son günlerde milletimizi üzen, yaşadığımız olaylardan sonra, sizlerin orada ortaya koyacağı başarı, bayrağımızı göndere çektirmeniz, İstiklal Marşımızı okutmanız, bizler için en büyük sevinç, en büyük teselli kaynağı olacaktır.' diye konuştu.

Rio'da Türkiye'yi temsil edecek sporculara olan inancını dile getiren Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

'Sizlere yürekten inanıyorum. Geçmiş yıllardaki başarılarınızı da dikkate aldığımızda, inşallah Türk mucizesini Rio'da da dünyaya göstereceksiniz ve milletimizin yüzünü güldürerek, bu müsabakalardan büyük bir başarıyla dönmüş olacaksınız. İlk defa olimpiyatlarda 21 branşta yarışacağız. Bu da önemli bir şey. Değerli kardeşlerim, bu sporcularımızın hazırlanmasında emeği geçen tüm görevli arkadaşlara, antrenörlere, federasyon yöneticilerine ve Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum. Hepinize tekrar başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun. Allah yardımcınız olsun. Güle güle gidin. Büyük başarılarla, büyük gururlarla ülkemize dönmenizi Mevlam'dan niyaz ediyorum.'

- Çebi'den sporcular adına mesaj

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından sporcular adına söz alan milli güreşçi Selçuk Çebi, 'Buradan tüm sporcular adına sizlere selamlarımızı, saygılarımızı sunuyorum. Olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, bayrağımızı göndere çektirip, inşallah İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya ezberletmek bizlere nasip olur.' ifadelerini kullandı.

Kendilerinden hayır dualarının ve desteğin esirgenmemesini isteyen Çebi, 'Başta Cumhurbaşkanımız, siz Sayın Başbakanımız, kabine ve tüm Türk halkına bu ortamda o gurur ve mutluluğu bir nebze yaşatabilirsek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin yüzünü bir nebze güldürebilirsek, ne mutlu bize. İnşallah o gurur ve mutluluğu yaşamak ve yaşatmak bizlere nasip olur. Biz sizlere duacıyız. Biz sporcu evlatlarınız olarak, hayır dualarınızı esirgemezseniz memnun oluruz. İnşallah bol madalyayla dönmek ümidiyle.' şeklinde konuştu.

Çebi'nin sözlerinin ardından Başbakan Binali Yıldırım, 'Ülkemizdeki 79 milyon vatandaşımızın hem duası hem desteği sizlerle birlikte olacak. Gözleri, kulakları, Rio'dan gelecek haberlerde olacak. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum.' şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA