Ereğli'de Atlı Spor Kulübü'nde Sona Yaklaşılıyor

Konya’nın Ereğli ilçesindeki Atatürk Kültür Parkı’nda 20 bin metrekarelik bir alan üzerinde yapımı tamamlanmak üzere olan Atlı Spor Kulübü, ilçenin yeni ve önemli bir aktivite merkezi olmaya aday mekanlarından biri haline geliyor.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, yarış atı yetiştiriciliği noktasında önemli bir merkez olan Ereğli’ye Atlı Spor Kulübü kazandırdıklarını söyledi.

Ziraat Mühendisi olması nedeniyle aynı zamanda bir doğa tutkunu da olan Başkan Özgüven, binicilik sporunu, kişiliği, özgüveni ve mücadele gücünü geliştiren bir spor dalı olarak tanımlayarak, “Biniciliğin 3-16 yaş arası çocukların fiziksel ve psikolojik yapılarının gelişimine katkıda bulunduğunu biliyoruz. Dünyadaki Atlı Spor Kulüpleri, çocukların biniciliğe adım attıkları ve en çok tercih edilen sosyal aktiviteleri arasında olması bir tesadüf değil. Atalarımızın yüzyıllar boyu yaptığı bu spor dalını yeni nesillere tanıtma ve sevdirmeye gayret edeceğiz. Yani atalarımızın bıraktığı izi takip edeceğiz” dedi.

Atatürk Kültür Parkı’nda yapımı bitme aşamasına gelen, Atlı Spor Kulübü tesis çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Başkan Özkan Özgüven, Ereğli’nin özellikle safkan İngiliz Atı yetiştiriciliğinde önemli bir merkez olduğunun altını çizerek, “Yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerine yapılan bu tesisin içerisinde, kafeterya, açık binicilik alanı, seyir terası, kır düğün salonu, hayvan barınakları gibi mekanlar bulunuyor. Attığımız her adımda, yaptığımız her projedeki amacımız, Ereğli’yi her geçen gün büyüyen, daha çağdaş, yaşanabilir bir kent haline getirebilmek ve Türkiye’de sesini duyuracak bir konuma ulaştırmaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA