Cezalı Isinbayeva'ya IOC'de Görev

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF), Rusya Atletizm Federasyonunun (ARAF) üyeliğini askıya alması sebebiyle 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışamayan sırıkla atlamacı Yelena Isinbayeva, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Sporcular Komisyonu'na seçildi.

IOC'den yapılan açıklamaya göre, 5 bin 185 sporcunun katıldığı oylama sonucunda, Alman eskrimci Britta Heidemann, Güney Koreli masa tenisçi Seug Min Ryu, Macar yüzücü Daniel Gyurta ve Rus atlet Yelena Isinbayeva, IOC Sporcular Komisyonunun yeni üyeleri oldu.

Bu 4 isim, 17 kişiden oluşan komisyonda, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda seçilen üyeler Claudia Bokel, Dae Sung Moon, Alexander Popov ve Yumilka Ruiz Luaces'in yerini alacak.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, 'Rusya'nın dopingi desteklediği' sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası IAAF, ARAF'ın üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti.

Aralarında, 2004 ve 2008 Olimpiyatları'nda kadınlar sırıkla atlamada altın madalya kazanan, 5,06 metreyle dünya rekorunun sahibi Isinbayeva'nın da bulunduğu Rus 67 atlet, Rio 2016'da mücadele edebilmek için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvurmuş ancak itirazları haksız bulunmuştu.

34 yaşındaki Isinbayeva, kısa süre önce ARAF başkanlığına aday olduğunu da açıklamıştı.

Kaynak: AA