Güneş, Yıldız İsim İçin Konuştu Açıklaması Dönebilir

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Wolfsburg’a transfer olan Mario Gomez’in pişman olup dönebileceğini söyledi.

Ümraniye’de düzenlenen basın toplantısının ardından Teknik Direktör Şenol Güneş basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptı.

Deneyimli çalıştırıcı, hem Trabzonspor’da hem Bursaspor’da hem de Beşiktaş’ta teknik direktörlük yaptığı dönemlerin birbirlerine benzediğine vurgu yaparak, özellikle bu dönemlerde takımın yıldız isimlerinin sezon sonunda takımdan ayrıldığını söyledi.



ŞENOL GÜNEŞ’İN KADERİ

Şenol Güneş, “Benim başıma genelde bu durum geliyor. Trabzonspor’da da aynısı oldu, geçen yıl Bursaspor’da da, şimdi Beşiktaş’ta da. Yani takımı sırtlayan deneyimli ve sistemin önemli isimleri ilk yılımızın sonunda takımdan ayrılıyor. Sosa ve Gomez’de de olduğu gibi. Trabzonspor’da da birçok isim başarılı geçen sezonun ardından takımdan ayrılmıştı. 2 sene önce aynı durumu Bursaspor’da Ozan Tufan ve Fernandao’da da yaşamıştık. Belki de kaderimiz bu” açıklamasını yaptı.

“MARİO GOMEZ DÖNEBİLİR"

Mario Gomez’in Wolsfburg’a transfer olmasıyla alakalı da konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Benim fikrim ne kadar doğru ne kadar değil ama Mario’nun pişman olup geri döneceğine inanıyorum” diye konuştu.

Şenol Güneş, bunun sebebini sorduğumuzda ise siyah-beyazlı kulüpte Alman futbolcunun huzurlu bir ortamda çalıştığını ve bu ortamı Wolsfburg’ta bulamayabileceği ihtimali olduğunu dile getirdi.

Öte yandan deneyimli çalıştırıcı, Beşiktaş’ın sisteminin Gomez’e çok uygun olduğunu ifade ederek, Alman futbolcunun buradaki Şampiyonlar Ligi faktörünü de es geçmeyeceğini sözlerine ekledi. Güneş, esprili bir şekilde, “Belki Gomez devre arasında pişman olup döner, bilemezsiniz” dedi.



“SOSA DİSİPLİNSİZ ORTAMI SEVMEZDİ"

Siyah-beyazlı kulüp ile dün yollarını ayırarak Milan’a transfer olan Jose Sosa için de açıklamalarda bulunan deneyimli çalıştırıcı, “Sosa çok sevdiğim ve beğendiğim bir oyuncuydu. Hiçbir problemimiz yoktu. Ancak şu son 2 ay içerisinde çok git-gel yaşadı. Zaten gördünüz bir takıma katıldı bir İstanbul’a döndü, kafası çok karışıktı. Bizimle alakalı bir problemi yoktu bildiğim kadarıyla ayrılmayı kafasına koymuştu. Ben çalıştığım dönemde Sosa çok disiplinli hatta en disiplinli futbolcuydu. Hatta takımın biraz gevşediği ya da disiplinin biraz kaybolduğu zamanlarda bundan rahatsızlık duyan bir karaktere sahipti. Onun ve Mario’nun adına üzgünüm. Burada Şampiyonlar Ligi’nde ektiklerini biçerek geçen sene alınan şampiyonluğun ardından en iyilerin yarıştığı arenada bu takımı sırtlamalılardı. Yine de her ikisine de teşekkür ederiz” diye konuştu.



SU SATICISI İLE MUHABBET

Son dönemde siyah-beyazlı taraftarların stoper ve santrafor istemesine ve gazetelerde çıkan isimlerle alakalı bir hikayesini paylaşan Güneş, “Köprüden çıktıktan sonra hemen Levent-Beşiktaş istikametine giderken orada arabaların arasında her gün su satan bir arkadaş var. Bir gün oradan geçerken bana, ‘Hocam santrafor ve stoper al’ diyor. O bana bunu dedikten sonra ben daha size ne diyeyim. Adam kendisi için istemiyor ki o da takım için istiyor” ifadelerini kullandı.

“OYUNUMUZU GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen sezon oynadıkları oyunu geliştirmeleri gerektiklerini dile getirerek, “Biz mesela geçen sene tek paslarla çok güzel ataklar yaptık ve gol oldu. Şimdi onu hızlandırmamız gerekiyor yani aslında bana savunma yapan rakibin bu durumu da benim lehime. Ama şuan oynadığımız oyuna göre ağır gittiğimiz zaman, top tuttuğumuz zaman o zaman da rakibin lehine. Adam bakıyor seni görüyor. Ama top giderse rakipte hem topu hem de seni takip ederken motivasyonunu kaybediyor. Top tekniğini top akşını iyi kullandığımız zaman mümkün değil ya… Üst seviye takımlar bunu oynuyor zaten. Barcelona’nın özelliği de o. Onu yapıyor bir de oyun içerisinde alanları kapatıyor. Basit oynuyor” şeklinde konuştu.



“OĞUZHAN ÇITAYI YÜKSELTMELİ"

Saha içerisinde oyuncunun kendine olan güvenine de değinen deneyimli çalıştırıcı, “Şimdi Oğuzhan’ın çıta yükseltmesi lazım. Atiba ve Sosa bu oyuna en iyi örnek. Mesela Necip o konuda biraz daha eksik ama Necip’in de başka katkıları var. Geriden topu oyuna sokuyor, ikili mücadelelerde top kazanma becerisi var. Biz geçen sene pas trafiğini çok hızlı yaptık. Tekrar yapabilir miyiz, yapabiliriz. Ama soru işaretlerimiz var. Çünkü değişen oyuncularımız var. Kötü gittiği zaman oyuncu şunu düşünecek; ‘Ben iyiyim’ yani kendisi eksik olsa bile, ‘yeni gelen yüzünden oynayamıyorum’ diyecek. Bu çok tehlikeli bir şeydir. Ben bunu çok gördüm. Ben kaleciye diyorum ki eğer karşı kaleye gol atabiliyorsan bana takım yaptırtma. Zaten atamadığı için pas yapmamız ve diğer kaleye gidebildiğimiz en iyi şekilde gitmemiz gerektiğine vurgu yapıyoruz. Kaleci gol atsa bana da ihtiyaç yok” diyerek sözlerini sonlandırdı.

(iha)

Kaynak: İHA