Abdullah Avcı Açıklaması 'Tecrübe Kazanmamız Açısından Önemli Bir Maç Oldu'

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Son 6 senedir Şampiyonlar Ligi oynayan bir takıma karşı ileriye dönük tecrübe kazanmamız açısından önemli bir maç oldu. Saygı duyuyoruz rakibimize ve tebrik ediyoruz. Bu maçı unutup hafta sonu lig müsabakasına en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında Medipol Başakşehir, Shakhtar Donetsk’e 2-1’lik skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında Abdullah Avcı karşılaşmayı değerlendirdi.

“Oyunun ilk 6-7 dakikası istediğimiz gibi başladı aslında”

Genç çalıştırıcı, “Özellikle rakibin stoperlerinin oyun kurmalarına müsaade ettik. Oraya baskıya gitmedik. Merkezi kapalı tutmak gibi bir planımız vardı. Kenara yönlendirip orada baskı yapmak gibi bir planımız vardı. Rakibin çok yetenekli ve hareketli oyuncularının olması, bizim bloklarımızın arasını sıkışık tutmak istedik. Oyunun ilk 6-7 dakikası istediğimiz gibi başladı aslında. Rakip ondan sonra oyuna ağırlığını koydu. Duran toptan yediğimiz gol. Bizim takımımıza yakışmayacak bir teslimiyet başladı.

Rakibe bu kadar uzak kalmak ve tepkisiz kalmak iyi bir rakibe karşı işinizi daha da zorlaştırıyor. İkinci yarı biraz daha rakibe yakın oynadık. Son 6 senedir Şampiyonlar Ligi oynayan bir takıma karşı ileriye dönük tecrübe kazanmamız açısından önemli bir maç oldu. Saygı duyuyoruz rakibimize ve tebrik ediyoruz. Bu maçı unutup hafta sonu lig müsabakasına en iyi şekilde hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

Rekor Emre’de

Genç futbolcu Cengiz ile alakalı görüşleri sorulan Abdullah Avcı, “Emre’ye teşekkür etmemiz lazım. Türk futbol tarihinin uluslararası en fazla maç oynayan futbolcusu. Bu seviyede oyun veya oyuncu farkı olarak da kendini gösteriyor. Cengiz ise Süper Lig oynamadan üçüncü Avrupa maçını oynuyor ve süresi de gitgide artıyor. Biz onun ilerlemesine katkı sağlarsak onun da Türk futboluna katkı sağlayacağını düşünüyorum” yanıtını verdi.

“12 günde şiddeti yüksek 4 maç oynayacağız”

Rövanş maçında takımının şansını değerlendirmesi istenilen Abdullah Avcı, “Kendi sahamızda böyle sonuç aldıktan sonra tek maç olsa bir şey söyleyebilirim ancak 12 günde şiddeti yüksek 4 maç oynayacağız. En iyi şekilde oyun kalitemizi artıracağız. Sonuç alırsak mutlu olacağız. Alamasak da bundan önemli kazanışlar elde edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA