Zorlu Virajları Başarıyla Geçti

Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun iddialı ismi milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 17 yılda birçok üzücü olaya karşın tutkusundan vazgeçmeyerek kariyerine yeni başarılar ekledi 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ailesiyle enkaz altında kalan Kenan, daha sonra ağabey, baba ve evlat acısı yaşadı Kenan Sofuoğlu:'Hayatımda birçok üzücü ve acı olay yaşadım ancak bunun hiçbiri motosiklet tutkumu engelleyemedi' 'İnsanlarımız da dönem dönem acılar yaşadı fakat ülke olarak birlik ve beraberlik içinde acıları hafifletmeyi başardık'.

ONUR ORHAN / İBRAHİM YOZOĞLU - Dünya Supersport Şampiyonası'nda beşinci şampiyonluk için mücadele eden milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yaşamında başarıları kadar üzücü olaylara da tanıklık etti.

Organizasyonda sezonun önemli şampiyon adayları arasında yer alan ve 146 puanla en yakın rakibinin 40 puan önünde bulunan Kenan Sofuoğlu, hedefine ulaşması halinde kariyerinde beşinci şampiyonluğa imza atacak.

Motosiklete küçük yaşta başlayan ve karşılaştığı üzücü olaylara rağmen tutkusundan vazgeçmeyen Kenan, adeta hayatın 'zorlu virajları'nı da başarıyla geçti.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ailesiyle enkaz altında kalan Kenan, 2008'de motosikletçi ağabeyi Sinan'ı ve 2011'de babası İrfan Basri Sofuoğlu'nu kaybederek büyük üzüntü yaşadı. Geçen yıl 5 aylık oğlu Hamza'yı beyin kanaması sonucu yitiren Kenan, sezon sonunda şampiyonluğa ulaşma başarısı gösterdi.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıkları olayların kendisi için bir sınav olduğunu söyledi.

Yaşananların sorgulanamayacağını anlatan Kenan, 'Hayatımda birçok üzücü ve acı olay yaşadım ancak bunun hiçbiri motosiklet tutkumu engelleyemedi. Çünkü biliyorum ki her şey Allah'tan. Kaderimizden kaçma şansımız yok. Bize sadece tevekkül etmek düşer. Hayata küsmeyerek, başarılarımız için çalışmak zorundayız. Şükürler olsun ki emeğimizin karşılığını hep aldım.' diye konuştu.

Kenan, her acının kendisini biraz daha olgunlaştırdığını, hayata küsmek yerine daha sıkı sarıldığını söyledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle zor günler yaşadığını anımsatan Kenan, şunları söyledi:

'İnsanlarımız da dönem dönem acılar yaşadı fakat ülke olarak birlik ve beraberlik içinde acıları hafifletmeyi başardık. FETÖ'nün darbe girişiminde nasıl bir olduğumuzu herkese gösterdik. Ülke olarak topluca karşı koyduk. İnsanlarımız canı pahasına mücadele etti. Şükürler olsun ki ülkemizi karanlık günlere götürmek isteyenlere izin vermedik. Bu birlikteliğimizi bundan sonrası için de her alanda aynı şekilde sürdürmeliyiz.'

Sportif başarılarına yenilerini eklemek istediğini vurgulayan milli motosikletçi, 'Bu sezon için şu an avantajlı bir konumdayım. Önümüzde 4 yarış kaldı ve 40 puanlık bir avantajım var. Avantajımı koruyarak sezon sonunda podyumun üst basamağında yer almak istiyorum. Türkiye'ye yeni bir başarı sevinci daha yaşatmayı hayal ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA