Ve Advocaat İmzayı Attı

Fenerbahçe, Teknik Direktör Dick Advocaat ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Hollandalı çalıştırıcı, “Oyuncularımın çoğuna baktığım zaman benim sevdiğim sistemi (4-3-3) oynamaya alışık oyuncular. Ayrıca konuya bir yerden de başlamanız lazım” dedi.

Ülker Stadı 1907 tribününde gerçekleşen imza töreninde İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Mahmut Uslu, Ozan Balaban ve Önder Fırat yer aldı.

Advocaat imza töreninde, “Gerçek harika duygular içerisindeyim. Fenerbahçe ailesinin üyesi olmuş olmak mutluluk verici. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Burada olmak, Fenerbahçe ailesinin üyesi olmak bizim için bir gurur” diye konuştu.

Pereira’nın gidiş sebebi sistem ve performans testleri

Fenerbahçe As Başkanı Şekip Mosturoğlu, imza töreni öncesi Vitor Pereira ile alakalı gelen bir soru üzerine, “Hocayla ilgili süreç bir hukuki süreçti ve uzun bir süreç. Bu süreci sonlandıran açıklama hocanın kontratıyla ilgili açıklamadır. Giden hocanın sözleşmesinde antrenmanlarda ulusal ve uluslar arası kriterlere göre yapacağına dair bir madde var. Bu verilerin testi de yapılıyor. Bizim hiçbir arkadaşımızın böyle bir bilimsel çalışması yok. Bunu yapabilen çok önemli profesyoneller var. Bu da hocanın kontratına uygun şekilde yapıldı. Büyük kulüpler sözleşmeler de bu tip düzenlemeler yaparlar. ‘Del Bosque gibi olabilir mi?’ diye bir söyleminiz var. Bu süreci biz takip ettik. Sistemle alakalı açıklamamız hoca bize sezon başında plan yaptı oyun formatı ve transfer ile alakalı. Hocanın bize verdiği liste var. Bizim kendisine karşı bunu oyna şunu oyna deme hakkımız yok. Sonuç ise o planlamanın dışında gelişti. Yoksa bizim hocayı eleştirme gibi bir niyetimiz yok” ifadelerini kullandı.

“Sistemim 4-3-3”

Kendisini sarı-lacivertli takımın teknik direktörü yapan sözleşmeyi imzalayan Advocaat ise, "Bir kere takımla idmana çıktım dün. Ama Fenerbahçe’nin son yıllarına bakarsak ya ikinci ya birinci olmuş. Bu da demek ki Fenerbahçe’nin iyi bir kadrosu var. Daha iyi bir takım haline nasıl gelebiliriz buna çalışacağız. Galatasaray ve Beşiktaş’ın önünde olabilmek için oynayacağız ve bunu da başarmak için büyük bir şansımız olduğunu düşünüyorum. Bunu başarırsak önemli. Ben 4-3-3 sistemini seviyorum. Bu oyunculara bağlı ama bir süre geçtikten sonra 4-4-2’nin daha iyi olduğunu görürsek onu oynarız. Bu benim kararımdan ziyade oyuncularımın kararı olacak" açıklamalarında bulundu.

“Böyle olursa başarıya ulaşırız”

Sezon içerisinde neler yapılabileceği hakkında da bilgiler veren Hollandalı çalıştırıcı, “Bizim için en önemli nokta maç içinde insiyatif alabilmemiz. Atak oynayabilecek bir oyuncu kadrosu var. Dün de oyuncularıma; bir yola çıkıyorsak herkes bu yolu sahiplenmeli. Eğer böyle olursa başarıya ulaşırız. Herkes çalışmak ve savaşmak zorunda. Bunları başarırsak ve bireysel yeteneklerde bunlarla birleşirse başarılı oluruz” dedi.

“Bir transfer olabilir”

“Burada bir oyuncu ile yola çıkmıyoruz, bu takım meselesi” diyen Advocaat, “Önemli olan bireyler değil. Zamanla neler olacağını gösterecek. Daha buraya geleli bir gün oldu. Transfer konusunda konuşuyoruz. İmkanlarımızı görüşüyoruz. Belki bir transfer olabilir olmazsa bile bizim kadromuz gayet iyi” diye konuştu.

Galatasaray ve Beşiktaş hakkında

Rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’ı da tanıdığını ifade eden Hollandalı teknik adam, “Bu saydığım kulüpler Avrupa’da da büyük kulüpler. Yeni bir hedef ve öncekinden daha iyi bir hedef için buraya gelmeliyim diye düşündüm. Bu işi yapacak olmaktan ötürü keyifliyim” açıklamasını yaptı.

Grasshoppers ile oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi maçında sahaya nasıl çıkacağı ile alakalı da konuşan Fenerbahçe’nin yeni Teknik Direktörü Dick Advocaat, “Kesinlikle 4-3-3 oynayacağız. Haklısınız yeni geldim ve bir antrenman yaptım ve çok da bir risk alamayız. Oyuncularımın çoğuna baktığım zaman benim sevdiğim sistemi oynamaya alışık oyuncular. Ayrıca konuya bir yerden de başlamanız lazım” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: İHA