'Tek Hedefimiz, Tüm Maçları Kazanmak'

Göztepe Teknik Direktörü Buruk:'Süper Lig'e çıkmaktan başka hedefimiz yok' 'İnşallah bize yakışanı yapacağız. Taraftarlarımızın bizden beklentilerini karşılayacağımızı düşünüyorum''Göztepe ruhuna yakışan şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Bu bizim için çok önemli'

ALİ KORKMAZ - TFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe'nin teknik direktörü Okan Buruk, Süper Lig'e yükselme dışında başka bir hedeflerinin olmadığını bildirdi.

Buruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin Süper Lig'e çıkmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Bundan başka hedefimiz yok. Tek hedefimiz var, tüm maçları kazanmak. Her maça kazanmak için çıkacağız. Üzerimize giydiğimiz formanın önemi çok büyük, oyuncularımızın bunu algılaması gerekiyor. Biz bunun farkındayız. Göztepe çok özel bir camia, özel bir takım, özel bir seyircisi var. Biz de bu seyirciye layık olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çok çalışıyoruz. Taraftarlarımızın bizden beklentilerini karşılayacağımızı düşünüyorum. Çok önemli bir kulüp yapısıyla, düzgün bir başkanla çalışıyoruz. Onların bize olan güvenini takım olarak boşa çıkartmak istemiyoruz.'

- 'Yeni bir takımız'

Okan Buruk, 7 Temmuz'da başladıkları sezon çalışmalarını İzmir'in yanı sıra Erzurum ve Bolu'daki kamp dönemlerindeki antrenmanlarla sürdürdüklerini söyledi.

İyi bir yükleme dönemi geçirdiklerini belirten Buruk, 'Aramıza çok fazla oyuncu katıldı. Hem yaşımız gençleşti hem de yeni bir takımız. Futbolcuları fiziksel olarak hazırlarken, taktiksel olarak da istediklerimizi onlara anlatmaya çalıştık. Taktiksel uygulamaları yapabilmek için öncelikle fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmak gerekiyor. Oyuncularımıza bunu vermeye çalıştık. Oyuncularımızın çalışma tempolarından, isteklerinden çok memnunum. Takım olma yolunda önemli adımlar attık.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Lig başlayınca dengeler farklı yöne gidebiliyor'

Okan Buruk, TFF 1. Lig'de sezon başında bütün takımların 'soru işareti' olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Kağıt üzerinde bazı şeyler çok güzel gözükebiliyor ama lig başlayınca dengeler farklı yöne gidebiliyor. Lig başladıktan sonra takımları değerlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü zaman zaman oyunun farklı oynandığı, mücadele gücünün çok yüksek olduğu bir lig. Hazırlık maçlarında gördüğümüz kadarıyla ligdeki takımlar topa sahip olmaya, futbol oynamaya çalışan ekipler. Lige bu nasıl yansıyacak bilmiyoruz. Ligde zaman zaman kaos futbolunun gittiği ve mücadelenin çok daha ön plana çıktığı maçlar izleyebiliyoruz. Biz, oynamaya çalışan bir ekibiz. Kazanmak çok önemli ama taraftarımızın beklediği, Göztepe ruhuna yakışan şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Bu bizim için çok önemli.'

Geçen sezon, lige kötü başlayan Adanaspor ve Alanyaspor'un Süper Lig'e çıktığını vurgulayan Okan Buruk, 'Biraz sabırlı olmak gerekiyor. Takımların oluşması bazen zaman alıyor. Ben takımıma, oyuncularıma inanıyorum. İnşallah iyi bir sezon bizi bekliyor.' diye konuştu.

- 1. Lig'de 25. sezon

İzmir'i daha önce 10 kez Süper Lig'de temsil eden Göztepe, bu sezon 1. Lig'de 25. sezonuna çıkacak.

Ligde oynadığı 800 maçta 358 galibiyet, 194 beraberlik ve 248 mağlubiyet alan sarı-kırmızılı ekip, bin 145 gol atıp, kalesinde 898 gol gördü.

Sarı-kırmızılı ekip, 1977-1978 sezonunda Fevzi Zemzem, 1980-1981'de Erkan Velioğlu, 1998-1999'da Oktay Çevik ve 2000-2001'de de Ümit Kayıhan yönetiminde Süper Lig'e çıkmayı başardı. Göztepe, son olarak 2002-2003'te mücadele ettiği Süper Lig'e veda etti.

Daha sonraki sezonlarda amatör kümeye kadar gerileyen İzmir temsilcisi, bu sezon Süper Lig özlemine son vermek için mücadele edecek.

Kaynak: AA