Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat Açıklaması

'Yapmamız gereken şey Avrupa Ligi'nde olmak. Yeni geldik ama Avrupa Ligi'nde olamazsak bizim için bunun hiçbir bahanesi olmaz' Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel:'Bazı değişiklikler, insanın hayatına güzel şeyler katabilir'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda yarın karşılaşacakları İsviçre'nin Grasshoppers takımını eleyerek gruplara kalmak istediklerini söyledi.

Ülker Stadı'ndaki basın toplantısına Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Advocaat, kaptan Volkan Demirel'le katıldı.

Advocaat, ne yapmaları gerektiğini iyi bildiklerini, bu bilinçle sahaya çıkacaklarını aktararak, 'Taraftarın desteğine ihtiyacımız var. Fenerbahçe'den çok oyuncuyu tanıyorum. Herkes ne yapması gerektiğini biliyor. Yapmamız gereken şey Avrupa Ligi'nde olmak. Yeni geldik ama Avrupa Ligi'nde olamazsak bizim için bunun hiçbir bahanesi olmaz. Stadın yarın dolu olması bizim için çok önemli.' dedi.

Yeni gelmesine rağmen Grasshoppers'la ilgili raporların eline ulaştığını aktaran Advocaat, 'Benim için en önemlisi oynanacak maç, ilk maçtır. Önce önümüzdeki ilk maçı geçmeliyiz. Rakip analiziyle ilgili elimde bilgiler var. Takımla yarın iki toplantı yapacağız. Ben, kendi takımımdan bahsetmeyi severim ama size rakiple ilgili bazı bilgiler de vereyim. Rakibimiz, kontra atağı tercih ediyor. Ön tarafta bireysel yeteneği yüksek hızlı oyuncuları var. Kendi sahamızda oynamanın avantajını kullanmalıyız.' ifadelerini kullandı.

- 'Hücum futbolu oynayacağız'

Advocaat, takıma hücum futbolu oynatmak istediğini dile getirdi.

Geliştirmeleri gereken noktalar olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, 'Hücum futbolu oynamak istiyoruz. İlk düşüncemiz, top bizdeyken gol atmaya gitmek. Bireysel yetenekler vardır ama organizasyon içinde olmalısınız. Geliştirmemiz gereken noktalar var. Bu sezon çok önemli. Hem ligde hem de Avrupa'da bunu bilmeliyiz.' şeklinde konuştu.

- 'Fenerbahçe favori olmak zorunda'

Dick Advocaat, yarınki maçta Fenerbahçe'nin favori olduğunu belirtti.

Avrupa kupalarında her sonucun mümkün olduğunu anlatan Advocaat, 'Fenerbahçe favori olmak zorunda, bundan şüphem yok. Çalıştırdığım takımları favori görürüm. Önümüzde 4 önemli maç (milli takım arasına kadar) var. İsteyen oyuncu oynayacak, isteyen kulübede ya da tribünde oturacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşı Robin van Persie'nin takımda bulunmasından mutlu olduğunu aktaran Advocaat, genç isimlere de önem vereceğini kaydetti.

- Volkan Demirel: 'Bazı değişiklikler güzel şeyler katar'

Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel, yapılan bazı değişikliklerin güzel şeyler katabileceğini dile getirdi.

Sakatlığının geçtiğini ve görev alması durumunda yüzde 100 hazır olarak yarın sahada yer alacağını aktaran Volkan, 'Bazı değişiklikler, insanın hayatına güzel şeyler katabilir. Hocamızı 2 gün önce tanıdık. Çok babacan ve sevecen birisi. Tecrübesinden yararlanacağız. Onun buraya gelmesinden çok mutluyuz. Mutluluğun olduğu yerde de başarılar gelir.' diye konuştu.

Volkan, 10 gündür yardımcı antrenör Fatih Yıldız yönetiminde çok iyi çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

'Tam olarak hazırız. İhtiyacımız olan şey seyircimiz. Arkamızda onların gücünü hissederek istedikleri oyunu ve sonuçları alacağız. Daima başarı istiyoruz. Geçmişe bakmaya gerek yok. Hocamızla önemli başarılar kazanacağız.'

- Advocaat'ın yardımcısı Been

Dick Advocaat, yardımcısının bir dönem Feyenoord'u da çalıştıran vatandaşı Mario Been olacağını söyledi.

Advocaat, basın toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Been'in 19 Ağustos Cuma günü gelerek takıma katılacağını belirtti.

Ülkesinde NEC Nijmegen ve Feyenoord'la Belçika'da Genk'in teknik direktörlüğünü yapan Been, artık Fenerbahçe'de görev yapacak. Been, en son iki yıl önce Belçika'da Genk'i çalıştırıyordu.

Kaynak: AA