Bursaspor Başkanı Ay'dan Annelere Çağrı

Ali Ay:'Buradan annelere çağrıda bulunmak istiyorum, eşlerinizi tribüne tek başına yollamayın. Tutun çocuklarınızı da ellerinden stada ailece gelin' Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu:'Bursaspor sadece Bursalıların tuttuğu bir takım olarak kalırsa doğru olmaz'

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, 'Buradan annelere çağrıda bulunmak istiyorum, eşlerinizi tribüne tek başına yollamayın. Tutun çocuklarınızı da ellerinden stada ailece gelin.' dedi.

Bursa Kent Konseyi tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Uludağ Salonu'nda düzenlenen 'Bursa Konuşuyor' etkinliği kapsamında 'Kent Kültürü ve Kentlilik Bilincinde Bursaspor'un Rolü' konulu toplantı yapıldı.

Burada konuşan Ay, kentlilik bilincinin oluşmasında Bursaspor'un rolünün çok önemli olduğunu söyledi.

Bursaspor'un tarihinin 100 yıla dayandığını dile getiren Ay, 'Bursaspor, kent kültürünün oluşmasında son derece önemli bir rol üstlenmiştir. Bu nedenle kulübü yaşatmak tek başına yeterli değil. Geliştirmek, daha güçlü hale getirmek zorundayız.' diye konuştu.

Ay, futbolu sadece erkeklerin izlediği bir oyun olmaktan çıkarmaları gerektiğini vurgulayarak, şunları aktardı:

'Stada, kadınların, eşlerimizin, kızlarımızın gelmesini sağlamalıyız. Buradan annelere çağrıda bulunmak istiyorum, eşlerinizi tribüne tek başına yollamayın. Tutun çocuklarınızı da ellerinden stada ailece gelin. Eşim hayatta maç izlemiş değildi ama örnek olsun diye artık her maça getiriyorum. Bursaspor, kentin Avrupa'ya açılan kapısıdır. Bu kapının sürekli açık kalması için daha güçlü ekonomiye sahip olmalıyız. Ekonomi güçlüyse sahada da güçlü oluruz. Yeni stadımızda, isim hakkıyla birlikte 300 milyonluk bir potansiyel var. Localar, kapılar, ticari alanlar ve isim hakkından elde edilecek gelirle bütün sıkıntılar giderilir.'

Yönetime geldikleri günden beri özellikle mali konularda çok şeffaf davrandıklarını anlatan Ay, Bursaspor'a gönül veren herkesin kasaya giren paranın nereye, kime harcandığını bildiğini kaydetti.

Ay, 'Bu sezon için şampiyonluk hedefinden söz etmek mümkün mü?' sorusuna, 'Erken' yorumunu yaparken, orta ve uzun vadeli hedeflerinde şampiyonluğun yer aldığını vurguladı.

- Hamzaoğlu: 'Önce Bursaspor'a Bursa'da sahip çıkmak gerekiyor'

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu da böyle geçmişe, tarihe ve kültüre sahip bir şehirde görev yapmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Bursa'nın ve Bursaspor'un kendini Türkiye'de kanıtladığını anlatan Hamzaoğlu, şunları dile getirdi:

'Biraz daha vizyonu geniş tutmalıyız. Bursaspor sadece Bursalıların tuttuğu bir takım olarak kalırsa doğru olmaz. Bursaspor'u diğer şehirlerde tutan, o formayı sırtına giyip gezebilen insanlar olursa yurt dışında mağazalar açılabilirse Türk olmayan insanlar bile bu formayı giyerse o zaman Bursaspor daha iyi yerlere gelmiş olur. Buralara ulaşmak için de bazı adımlar atmak gerekir. Önce Bursaspor'a Bursa'da sahip çıkmak gerekiyor.'

Hamzaoğlu, 'Bu sezon için Avrupa kupalarına katılma hedefiniz var mı?' sorusunu, 'Elbette Avrupa kupalarına gitme gibi bir hedefimiz var ama hedefleri sadece sportif başarı olarak düşünmüyoruz. Genç bir oyuncunun Türk futboluna kazandırılması da bizim için önemli bir hedef.' diye yanıtladı.

Konuşmacılardan Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersoy Soydan da Bursalı olup da Bursaspor'u tutmayanları anlamakta güçlük çektiğini belirtti.

Balkanlar ve Türkiye'nin 81 ilinden göç eden, farklı din, ırk ve mezheplere sahip olanların kentte buluştukları tek ortak noktanın Bursaspor olduğuna işaret eden Soydan, 'Bu kentte Bursaspor'u tutmak Bursa'yı sevmekle eş değer tutuluyor. Bursaspor'un tarihi iyi araştırıldığında 1918'li yıllara kadar gider. Yani bu kulüp yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip.' yorumunu yaptı.

Kaynak: AA