Adanaspor Sezona 3 Puanla Başlamak İstiyor

PTT 1. Lig’de geçen sezon şampiyon olarak Spor Toto Süper Lig’e çıkan Adanaspor’un Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, cuma günü ligin açılış maçında karşılaşacakları Bursaspor’dan puan ve puanlar almak istediklerini söyledi.

Osman Yereşen Tesisleri’nde gerçekleşen antrenman öncesi açıklamalarda bulunan İpekoğlu, cuma günü Spor Toto Süper Lig’in açılış maçında karşılaşacakları Bursaspor’un iyi bir takım olduğunu belirterek, “Bursaspor Süper Lig’in müdavimi olan takımlardan birisi. En son Trabzonspor ile oynadığı hazırlık maçında izledik. Takım savunmasını çok iyi yapmaya çalışan ve bunun yanında da hücum silahları çok iyi olan bir takım. Biz de 12 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkan bir takım olarak tabi ki evimizde oynayacağımız maçtan puan veya puanlar alma düşüncesi içerisindeyiz. Sezonun ilk maçından iyi bir sonuçla maçtan ayrılmak istiyoruz” diye konuştu.

“Tempoyu düşürüp taktiksel çalışmalara yöneleceğiz”

Deneyimli teknik adam, hazırlık dönemindeki tempoyu yavaş yavaş düşürerek taktiksel çalışmalara yöneleceklerine dikkat çekerek, “Hazırlık döneminde dahil olmak üzere hemen hemen 2 günde bir maç yaptık. Maç yaparsınız ama elinizde 28 kişilik kadro olur ve rotasyon şansınız bulunur. O zaman bazı oyuncuları dinlendirip diğer oyuncuları oynatırsınız. Bizim maalesef kısıtlı bir kadromuz olduğu için maçlarda hemen hemen aynı oyuncuları oynattık. Antrenman programımızı yavaş yavaş düşürmeye başlayacağız ve cuma günü oynayacağımız Bursaspor maçında diri bir takım göreceğiz. Atletik performans olarak takımımızda bir sıkıntı yok. Gayet iyi durumdayız. Yabancı oyuncuların aramıza katılmasından dolayı taktiksel anlamda ciddi bir sıkıntı yaşadık, yaşıyoruz da. Onun için bunu minimuma indirmeye çalışıyoruz. Bu hafta tamamen taktiksel çalışmalara yöneleceğiz” şeklinde konuştu.

“Yabancı transferinde ciddi sıkıntılar çekiyoruz”

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Engin İpekoğlu, “Şu anda 7-8 oyuncu ile görüşmeler yapılıyor. Ama maalesef bu kalkışma olayından sonra yabancı transferinde ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Bugüne kadar hiçbir transfer döneminde böyle sıkıntı yaşamadım. Bu sene ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntının en büyük etkisi kalkışma. Hala Türkiye’de iç savaş varmış gibi bir hale getiriyorlar. Tabi ki ister istemez yabancı oyuncular da gelmiyor. Kimisi kabul etse bile aileleri istemiyor. Onlar da tabi ki gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA